کد خبر: 200511

درباره حضور کیت کلاگ در نشست گروهک منافقین

کسب درآمد چند ده‌هزار دلاری با دست‌بوسی منافقین

«کیت کلاگ» نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین، با حضور در نشست گروهک منافقین در حومه پاریس برای دومین بار پیش از آغاز به کار رسمی دولت جدید آمریکا، از این فرصت برای کسب درآمد استفاده کرد. این نشست، که در گذشته میزبان مقاماتی چون مایک پمپئو و جان بولتون نیز بوده، فرصتی برای دریافت مبالغ هنگفت از گروهک تروریستی مجاهدین (منافقین) به‌عنوان سخنران فراهم کرده است.

کیت کلاگ، ژنرال بازنشسته و نماینده ترامپ در امور اوکراین و روسیه، برای دومین بار در یک همایش گروهک تروریستی منافقین که به‌منظور جلب حمایت‌ها و تأمین منابع مالی برگزار شده بود، شرکت کرد. کلاگ که به‌عنوان یکی از مقامات احتمالی دولت آینده ترامپ شناخته می‌شود، این حضور را پیش از آغاز به کار رسمی دولت جدید به‌منظور بهره‌برداری از فرصت‌های مالی گروهک منافقین انجام داد.

او پیش‌تر نیز در همایشی مشابه که دو ماه قبل برگزار شد، شرکت کرده و مبلغ قابل توجهی دریافت کرده بود. چنین حضورهایی در کنار دیگر مقامات آمریکایی مانند مایک پمپئو، جان بولتون و رودی جولیانی، که همگی از این گروه‌های تروریستی برای سخنرانی‌های خود مبالغ چند ده هزار دلاری دریافت کرده‌اند، توجهات زیادی را به رابطه میان مقامات دولت ترامپ و منافقین جلب کرده است.

این همایش‌ها و سخنرانی‌ها از آن جهت حائز اهمیت است که نشان‌دهنده سیاست‌های حمایت‌آمیز دولت ترامپ از گروه‌هایی مانند منافقین است. این گروه که خود را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اپوزیسیون‌های جمهوری اسلامی ایران معرفی کرده، در دولت ترامپ از حمایت‌های گسترده مالی و سیاسی برخوردار بوده است، به‌ویژه در دوران وزارت مایک پمپئو، دولت آمریکا سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای علیه ایران اتخاذ کرده و حتی از دیپلماسی با اپوزیسیون‌های ایرانی جلوگیری کرده است. این حمایت‌ها از گروه‌های ضدایرانی که بسیاری از آن‌ها در راستای منافع آمریکا فعالیت می‌کنند، به‌طور مشخص در راستای فشار بر ایران و اعمال تحریم‌های اقتصادی و سیاسی بیشتر بوده است.

یکی از جنبه‌های جالب توجه این ارتباطات، نحوه تأمین منابع مالی گروهک منافقین است. این گروه که پیش‌تر در جریان جنگ عراق و ایران از کمک‌های مالی صدام حسین بهره‌مند شده بود، از طریق منابع مختلفی همچون قاچاق نفت، مواد مخدر، فروش طلا و اجناس گران‌بها، فعالیت‌های جاسوسی و حتی مؤسسات خیریه، هزینه‌های خود را تأمین می‌کند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که منافقین با بهره‌برداری از منابع مالی گسترده‌ای که از فروش نفت عراق، به‌ویژه در دوران تحریم‌های بین‌المللی علیه عراق، به‌دست آورده‌اند، توانسته‌اند برای خود سرمایه‌گذاری‌هایی کلان انجام دهند. همچنین، در سال‌های گذشته، این گروه با بهره‌گیری از شبکه‌های بین‌المللی پولشویی، همچون انتقال پول از کشورهای مختلف به آلبانی و سایر نقاط، منابع مالی قابل توجهی به‌دست آورده است.

مریم سنجابی، یکی از اعضای سابق شورای نخبگان سازمان، گفته که براساس توافقاتی که در سال 1987 بین منافقین و مقامات عراقی منعقد شد، توافق شد علاوه‌بر تسلیحات، درآمدهای حاصل از فروش «روزانه 50 هزار بشکه نفت» به آنها اختصاص پیدا کند. در سال 1995 و پس از حمله عراق به کویت و تحریم این کشور، سازمان نفت عراق را به بازارهای خارجی قاچاق می‌کرد و با پولشویی این منابع را به عراق بازمی‌گرداند یا در اروپا هزینه اقداماتش می‌کرد. به گفته سنجابی، «رجوی در آخرین دیدار خود با صدام حسین در آگوست 2000 از صدام خواست تا براساس اسناد و نامه‌ها سهم نفت منافقین را تا 100 هزار بشکه در روز (3 میلیون بشکه در ماه) افزایش دهد.»

منافغین در راستای تأمین منابع مالی خود، با فروش نشریات در غرب، قاچاق مواد مخدر و حتی استفاده از ارتباطات جاسوسی برای دریافت پاداش از سرویس‌های اطلاعاتی غربی نیز به تأمین بودجه‌های خود پرداخته‌اند. برخی منابع اطلاعاتی حتی از فعالیت این گروه در زمینه فروش اطلاعات به کشورهای مختلف و انجام عملیات خرابکارانه در ایران خبر می‌دهند. به‌ویژه پس از انتقال اعضای منافقین به آلبانی، این گروه توانسته با حمایت از عملیات‌های سایبری و جاسوسی در ایران، منابع مالی و اطلاعاتی خود را افزایش دهد.

یکی از جنبه‌های مهم دیگر این گزارش، حضور اعضای منافقین در اندیشکده‌ها و مؤسسات بین‌المللی است. گروهک منافقین که برای خود یک اندیشکده مجزا با حمایت‌های گسترده در داخل آمریکا و اروپا تشکیل داده، توانسته با نفوذ در رسانه‌ها و مؤسسات سیاسی، به‌ویژه در آمریکا، به‌عنوان یک آلترناتیو برای جمهوری اسلامی ایران شناخته شود. در این میان، برخی افراد نزدیک به منافقین در اندیشکده‌های معروفی همچون «گیتستون» و «فاندیشن دفاع از دموکراسی‌ها» فعالیت می‌کنند. این افراد، به‌ویژه در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، با نگارش مقالات و تقویت لابی‌های ضدایرانی، در تلاش هستند تا سیاست‌های آمریکا را علیه جمهوری اسلامی ایران شدیدتر کنند.

 جان بولتون از سال 2013 تا مارس 2018 ریاست هیئت‌مدیره مؤسسه «گِیتستون» را بر عهده داشته است. پس از پیوستن بولتون به دولت ترامپ، مهم‌ترین شخصیت این مؤسسه، امیر طاهری است. طاهری رئیس هیئت‌مدیره گیتستون، اپوزیسیون سلطنت‌طلب ایرانی است که پیش از انقلاب سردبیر روزنامه کیهان بود و پس از انقلاب اسلامی به لندن مهاجرت کرد. در جریان مذاکرات برجام وی ازجمله حامیان سرسخت تحریم‌ها و مخالف جدی رفع آن‌ها بود. پس از طاهری، مجید رفیع‌زاده، سومین فردی است که شناخت او می‌تواند ماهیت این اندیشکده را نشان دهد. رفیع‌زاده یکی از عناصر گروهک تروریستی منافقین است که در صفحه‌اش در شبکه اجتماعی ایکس، مطالبی از سایت‌های رسمی منافقین مانند «شورای ملی مقاومت ایران» و مسئولان این سازمان مانند علیرضا جعفرزاده، معاون دفتر نمایندگی شورای موسوم به مقاومت در آمریکا و علی صفوی، عضو کمیسیون خارجه این شورا، بازنشر شده است. وی همچنین ارتباط نزدیکی با سیاستمداران آمریکایی حامی فرقه رجوی دارد. رفیع‌زاده سال 97 در برنامه‌ای تلویزیونی متعلق به BBC فارسی شرکت و در این برنامه به دفاع از سازمان و بیان طرح و برنامه‌های آن برای بازپس‌گیری ایران پرداخت. او منافقین را جدی‌ترین آلترناتیو جمهوری اسلامی خوانده است.
«فرهیختگان» سوم اسفند 1402 در گزارشی با عنوان «پدر جدید منافقین و سلطنت‌طلبان» به بررسی مقالات رفیع‌زاده در گیتستون پرداخت و نوشت منافقین، مأموریت رفیع‌زاده را در حوزه برنامه هسته‌ا‌ی ایران تعریف کرده است. در موضوع برنامه هسته‌ای ایران، اندیشکده گیتستون در سال 2023 هجده مقاله منتشر کرده است. از این تعداد، 15 مقاله متعلق به مجید رفیع‌زاده است.

رفیع زاده با نگارش مقالات متعدد و تحلیل‌هایی به‌ویژه در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، به مخالفت با هرگونه توافق هسته‌ای میان ایران و غرب پرداخته و از آن زمان به‌عنوان یک مشاور برجسته برای گروهک منافقین شناخته شده است. این فعالیت‌ها به‌ویژه پس از روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا، شدت گرفته و منافقین از این فرصت برای افزایش فشارهای اقتصادی و سیاسی علیه ایران بهره‌برداری کرده‌اند.

در مجموع، حمایت‌های گسترده از گروهک منافقین، به‌ویژه در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ، نشان‌دهنده روابط پیچیده و گسترده‌ای است که بین برخی از مقامات آمریکایی و این گروه تروریستی وجود دارد. این روابط به‌ویژه از منظر مالی و سیاسی به سود سیاست‌های ضدایرانی آمریکا و افزایش فشارهای بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه یافته است. در این راستا، گروهک منافقین با استفاده از منابع مالی متعدد و نفوذ در نهادهای بین‌المللی همچنان به‌عنوان یکی از بازیگران مهم در سیاست‌های آمریکا علیه ایران باقی مانده است.

گزارش کامل فرهیختگان را از اینجا بخوانید.