کد خبر: 199068

«تحولات سوریه هماهنگ با صهیونیست‌ها نیست!»

هاکان فیدان، ماله‌کش شام شد

در میانه‌ بحران عمیق سوریه، اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه به‌نوعی تلاشی برای بازتعریف نقش ترکیه در این کشور و شانه خالی کردن از مسئولیت‌های سنگین منطقه‌ای به شمار می‌آید. فیدان با ادعای اینکه اسرائیل و آمریکا مخالف سقوط دولت بشار اسد بوده‌اند، سعی کرد تا تصویری از ترکیه به‌عنوان بازیگری مستقل و محوری در تحولات سوریه ارائه دهد.

انفجار مهیبی که اخیراً در خاک سوریه رخ داد پرده‌ای دیگر از حملات نظامی اسرائیل به سوریه را آشکار کرد. این حادثه بازتاب‌دهنده شدت رویکرد اشغالگرانه این رژیم در منطقه است. حملات اسرائیل به سوریه، پس از سقوط دولت بشار اسد، وارد فاز تازه‌ای شده است که هدف اصلی آن، گسترش اشغالگری در جولان اشغالی و تقویت حضور استراتژیک تل‌آویو در منطقه به بهانه تأمین امنیت مرزهاست.

سوریه به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی محور مقاومت، همواره مانعی جدی برای سیاست‌های توسعه‌طلبانه اسرائیل بوده است اما فروپاشی دولت بشار اسد در پی بحران داخلی و جنگ نیابتی، فرصتی طلایی برای تل‌آویو فراهم کرد تا دامنه اشغالگری خود را در خاک سوریه گسترش دهد.

تل‌آویو درتمامی این سال‌ها حملات خود به سوریه را با ادعای پیشگیری از تهدیدات امنیتی توجیه کرده است. رژیم‌صهیونیستی بارها مدعی شده این حملات برای جلوگیری از تثبیت حضور نیروهای ایرانی و حزب‌الله در سوریه صورت می‌گیرد. اما نگاهی دقیق‌تر به رفتار اسرائیل نشان می‌دهد که این ادعاها پوششی برای نقض حاکمیت سوریه و تحکیم اشغالگری در جولان است. بمباران تأسیسات نظامی سوریه- که بسیاری از آنها اصلاً با محور مقاومت مرتبط نیستند- شاهدی بر این مدعاست. 

در مقابل گروه‌های مسلحی نظیر تحریرالشام که حاکمان فعلی سوریه محسوب می‌شوند نه‌تنها واکنشی به تجاوزات تل‌آویو نشان نمی‌دهند، بلکه با اظهارنظر در مورد تمایل به ایجاد ارتباط با اسرائیل نشان می‌دهند میان این گروه‌ها و اسرائیل هماهنگی‌هایی برای تسهیل حملات وجود دارد. این عدم واکنش گواه روشنی از هم‌راستایی منافع این گروه‌ها با اهداف تل‌آویو در تضعیف حاکمیت سوریه است. علاوه بر این، سکوت برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی دربرابر این تجاوزات و همچنین اظهارات توجیه‌کننده‌ای نظیر آنچه هاکان فیدان گفته به اسرائیل چراغ سبزی برای ادامه سیاست‌های اشغالگرانه می‌دهد.

در میانه‌ بحران عمیق سوریه، اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه به‌نوعی تلاشی برای بازتعریف نقش ترکیه در این کشور و شانه خالی کردن از مسئولیت‌های سنگین منطقه‌ای به شمار می‌آید. فیدان با ادعای اینکه اسرائیل و آمریکا مخالف سقوط دولت بشار اسد بوده‌اند، سعی کرد تا تصویری از ترکیه به‌عنوان بازیگری مستقل و محوری در تحولات سوریه ارائه دهد. این اظهارات از یک‌سو با تلاش برای تبرئه اسرائیل و آمریکا از پیامدهای سقوط دولت دمشق همراه است و از سوی دیگر به دنبال بزرگنمایی توان ترکیه در حمایت از گروه‌های مسلحی همچون تحریرالشام و دیگر نیروهای مخالف دولت سوریه است.

متن کامل گزارش علی مزروعی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید

مرتبط ها