کد خبر: 198894

برخی کشور‌های اروپا نیز به این فکر هستند

بازگشایی سفارت ترکیه در دمشق پس از ۱۲ سال

مقام ارشد اتحادیه اروپا روز جمعه گفت که برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا اکنون به فکر بازگشایی سفارت‌های خود در دمشق پایتخت سوریه هستند. این در حالی است که سفارت ترکیه از امروز فعالیت خود در سوریه را آغاز می‌کند.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه اظهار داشت: «با ادامه مذاکرات با بازیگران مهم (روسیه و ایران) راه را برای تضمین پایان عملیات بدون خونریزی و با حداقل تلفات انسانی در سوریه فراهم کردیم.»

وی با بیان اینکه نظام قبلی سوریه به طور کامل هرگونه آشتی یا گفت وگو با مخالفان سوری را رد کرد، افزود: «مشتاقانه منتظر تشکیل یک دولت فراگیر در سوریه هستیم که همه گروه‌های سوری را شامل شود.»

وزارت امور خارجه ترکیه روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم گرفته است به طور موقت برهان کوراوغلو، سفیر ترکیه در موریتانی را به عنوان کاردار سفارت آنکارا در دمشق منصوب کند. 

وزیر امور خارجه ترکیه مطرح کرد که سفارت این کشور در دمشق از روز شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ فعالیت خود را از سر می گیرد.

ترکیه سفارت خود در دمشق را ۲۶ مارس ۲۰۱۲ در اعتراض به آنچه که «سرکوب خشونت‌آمیز معترضان سوری توسط رژیم بشار اسد» خواند، تعطیل کرد و کارکنان و خانواده‌های آنها را به ترکیه بازگرداند.

مقام ارشد اتحادیه اروپا نیز روز جمعه گفت که برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا اکنون به فکر بازگشایی سفارت‌های خود در دمشق هستند. این مقام اروپایی که نامی از او فاش نشده است، افزود: «برای همه مشکلات سیاسی سوریه راه حل هایی در چارچوب تمامیت ارضی و استقلال و حاکمیت این کشور وجود دارد.»

این مقام اتحادیه اروپا با بیان اینکه رهبر هیات تحریرالشام (HTS) دیگر نمی‌خواهد او را «الجولانی» خطاب کنند، گفت: «این نیز پیشرفت خوبی است. ما می توانیم تفاوت بین دولت موقت در ادلب و هیات تحریرالشام که آنجا بود را مشاهده کنیم.»

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به سوال خبرنگاری درباره برنامه بازگشایی سفارت که در سال 2012 تعطیل شد، پاسخ داد و اعلام کرد که واشنگتن هیچ برنامه «فوری» برای بازگشایی سفارت خود در سوریه ندارد.

وی گفت: «ما برنامه‌ی فوری برای بازگشایی سفارت نداریم اما گام‌هایی را که می‌خواهیم شاهد دولت سوریه آنها را انجام دهد، روشن کرده‌ایم.»

آمریکا پس از خروج بشار اسد از قدرت، بارها اعلام کرده که منتظر ارزیابی اقدامات هیات تحریرالشام اصلی ترین گروه پیروز مخالف در سوریه، قبل از تصمیم گیری در مورد نحوه تعامل با آن است.

میلر گفت: «در صورتی که شاهد روندی باشیم که از اصول مورد نظر ما پیروی کند، آماده هستیم تا یک دولت سوریه را به رسمیت بشناسیم و البته افتتاح سفارت گامی است که پس از به رسمیت شناخت دولت سوریه صورت می‌گیرد.»