محمدمهدی کرمی؛ فرهیختگان آنلاین: دیگر عادت کرده ایم که همزمان با فصل سرما، ریه هایمان پر شود از دود گازوییل و بنزین و مازوت، تا جایی که اگر یک سال شاهد الودگی هوا و تداومش در شهرهای بزرگ کشور مانند تهران و اصفهان نباشیم، انگار فصل مان پاییز نشده و خبری از تغییر رنگ طبیعت نیست! اما موضوع اساسی اینجاست که تا چه زمانی قرار است شاهد چاره اندیشی اساسی برای حل این بحران محیط زیستی که هزینه های مالی گزافی هم به نظام سلامت تحمیل می کند، باشیم.
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون (۱۸آذر ماه) در شرایط ناسالم برای همه است. میانگینی که نشان می دهد امروز هم مانند روز گذشته خانه نشینی بهتر از حضور در سطح شهر به ویژه برای افرادی که دارای بیماری های زمینه ای هستند، خواهد بود.
گفتنی است، شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته اصلی تقسیم بندی میشود. بر اساس این تقسیم بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروههای حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.