کد خبر: 198316

به مناسبت سالروز مجلس برگزار شد

در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه چه گذشت؟

صبح امروز جلسه مشترک مجلس و قوه قضائیه به مناسبت سالروز مجلس برگزار شد.

 محمدباقر قالیباف صبح امروز دوشنبه در نشست مشترک علنی و غیررسمی قوه قضائیه با مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر لزوم اصلاح حکمرانی در موضوعات مختلف و رفع اشکالات گفت: در جلسه معارفه آقای محسنی اژه ای این نکته را مطرح کردم که قوای سه گانه مکلف به همدلی و همکاری برای هم‌افزایی و ارزش افزوده برای ذی نفع نهایی یعنی مردم هستند.
وی افزود: در طول سه سال گذشته هماهنگی بین قوه قضاییه و مجلس در اوج همکاری های خود بوده است البته کارهای به زمین مانده‌ای هست که باید به آن پرداخت. در رابطه با بحث حمایت و پشتیبانی از قوه قضاییه، مجلس در بودجه، این موضوع را وظیفه خود می‌داند چون نقش قوه قضاییه اجرای عدالت و حضور مستمر، دقیق، قاطعانه و بسیار موثر است. من به عنوان یک فردی که قبلا توفیق خدمت در نیروی انتظامی را داشتم و به نوعی ضابط قضایی قوه بودم، وقتی با محیط قوه قضاییه ارتباط برقرار می‌کردم، از قضات تا حوزه یعنی همه موضوعات انسانی و منابع انسانی در قوه و هم همه موضوعات کالبدی حوزه قوه قضاییه قابل قبول نبود.
رئیس مجلس ادامه داد: بنده واقعا از روزی که در مجلس حضور پیدا کردم وظیفه خود می‌دانستم که نسبت به این موضوع اقدام کنم. ما سعی کردیم در برنامه هفتم به این موضوع توجه کنیم و همین‌جا هم مجددا قول می‌دهم که حتما بتوانیم برنامه هفتم را با همان روال پیش ببریم که این مشکلات که در حقیقت مشکلات مردم است، حل شود.
وی با اشاره به موضوع مولدسازی گفت: با توجه به اینکه دولت کمبود بودجه دارد، تمام بسترهای قانونی برای مولدسازی وجود دارد و در برنامه هفتم هم آمده است و خواهش می‌کنم به بخش قوه قضائیه با عنایت ویژه توجه کند. اگر از من سوال کنند بزرگ‌ترین منبع فساد کجاست؟ می‌گویم ناکارآمدی در دستگاه‌ها. فساد از ناکارآمدی‌ها ایجاد می‌شود و شما هر کجا بروید و هر پرونده‌ای را دنبال کنید، می‌بینید که از ضعف مدیران، ضعف یک رفتار سیستمی، نداشتن یک برنامه دقیق، نداشتن یک نقشه راه و از کارنابلد بودن بودن است.

نظارت مجلس با نظارت قوه قضاییه متفاوت است
وی تاکید کرد: نظارت مجلس با نظارت قوه قضاییه کاملا با هم متفاوت است اصلا در سیستم ما نظارت از جنس کنترل نیست ولی در قوه قضاییه جنس نظارت کنترلی است، یعنی در هر مرحله می‌تواند ابلاغ و متوقف کند ولی ما در مجلس نمی‌توانیم متوقف کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به پرونده‌های ارجاعی، تحقیق و تفحص و اعمال ماده ۲۳۴ به قوه قضاییه از سوی مجلس، لازم است در کنار این گروه‌های کاری، یک گروه کاری مشترک وجود داشته باشد که رسیدگی خاص به پرونده‌هایی را که از حوزه نظارت مجلس به قوه قضاییه ارسال می‌شود، دنبال کند تا این پرونده‌ها را به نقطه نهایی برسانیم‌.

شجاعت را از مدیران گرفتیم
قالیباف تاکید کرد: یک بخشی از موضوعات اقتصادی ما بحث مربوط به امنیت سرمایه است. یک بخشی از موضوعات اقتصادی ما هم مدیران ما هستند. ما شجاعت را از مدیران گرفتیم، ما در عین اینکه با متخلف و مجرم محکم و البته عادلانه باید برخورد کنیم، از آن طرف هم باید واقعا از مدیرانی که امین و قوی هستند، یک چتر حمایتی روی آنان داشته باشیم تا بتوانند کارشان را انجام دهند.

گاهی مبارزه با فساد را سیاسی می‌کنیم
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس در حوزه مبارزه با فساد قانون حمایت از افشاگران فساد را تصویب کرد اما این قانون آنطور که باید اجرا نشد لذا قوه قضاییه و مجلس باید این موضوع را دنبال کنند.
وی افزود: گاهی اوقات مبارزه با فساد را سیاسی می‌کنیم به طوری که برای آن پروژه تعریف کرده و کشور را دچار مشکل می‌کنند لذا آن هایی که می‌خواهند با فساد مبارزه کنند، خودشان فساد سیاسی نکنند. گاهی فساد اقتصادی درست می‌کنند تا آن را تبدیل به پروژه کرده که فساد سیاسی کنند.
رییس مجلس گفت: این قانون بهترین روش برای مبارزه با  مفسدان اقتصادی است همچنین قانون تعارض منافع از فساد پیشگیری می‌کند. ‌
وی در ادامه با اشاره به صحبت های رییس قوه قضاییه درباره طراحی دشمن گفت: این اتفاقی نیست که روز بعد از آتش بس لبنان، دوباره داعش در سوریه به حلب حمله می‌کند، اطلاعات و تحلیل‌ها و برآوردهای دقیق نشان می‌دهد که این یک نقشه مشخص و روشنی داشته که در آینده خواهیم دید. کارآمد کردن و حل مشکلات از موضوعات جدی‌ برای مقابله با جنگ ترکیبی و جنگ نرم است.
قالیباف با اشاره به موضوع مهاجرین اتباع بیگانه گفت: درباره این موضوع مهم قوه قضاییه و مجلس نقش دارند.

با فیلترینگ به روش فعلی مخالفم
وی با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر حفظ امنیت روانی جامعه در حوزه فضای مجازی گفت: حکمرانی در فضای مجازی یک موضوع واقعی است که در همه دنیا و کشورها وجود دارد. البته در گفتگو با خبرنگاران روشن گفتم که با فیلترینگ به روش فعلی مخالفم اما حکمرانی در فضای مجازی واجب است که امنیت روانی جامعه و کسب و کار اقتصادی ما را بر هم زده و تربیت و اخلاق خانواده را دچار اشکال کرده است. علاوه بر این دشمن مثل ۱۴۰۱ از همین نقطه سوءاستفاده امنیتی می‌کند لذا باید قوه قضاییه و مجلس و دولت به موضوع توجه کنند.

روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود
رییس مجلس با یادآوری اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود که باید تعیین تکلیف کنیم چون اموال بیت المال است.
وی با اشاره به موضوع ایرانیان خارج از کشور گفت: هیچ وقت در رابطه با استفاده از ظرفیت آن ها تصمیم روشنی گرفته نشده است که در این باره طرح هایی است و باید سه قوه در این موضوع ورود کنند؛ این موارد در حوزه‌های انسجام اجتماعی و اقتصادی و امنیت سرمایه‌گذاری اهمیت داشته و منجر به منفعت کشور و منفعت هر ایرانی در هر کجا می‌شود.

برخی به دنبال دو قطبی سازی‌های کاذب در موضوع حجاب هستند
رییس مجلس با اشاره به موضوع حجاب گفت: بدون شک حجاب یک موضوع شرعی و قانونی‌ است و باید قوا و بخش‌های مختلف و دستگاه‌های متفاوت به آن توجه کنند. اگر کسی بخواهد از این موضوع دو قطبی سازی‌های کاذب درست کند، خیر سیاسی و دینی کشور را نمی خواهند و  فقط می‌خواهند از این موضوع سوءاستفاده انجام داده و بروند حال اینکه حجاب موضوع شرعی و قانونی‌ است و احتیاج به درایت و خلاقیت دارد.
وی افزود: حجاب موضوع اجتماعی، فرهنگی و هویتی است و هرگز اجازه ندهیم دشمن بر این بسترها اختلاف ایجاد کند.

قالیباف همچنین با اشاره به موضوع ممنوع‌الخروجی‌ها به کشور و حتی ورود به کشور گفت: اشخاصی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و مطبوعات کار می‌کنند که برای خروج از کشور و وضعیت پاسپورت خود نگران هستند و برای ورود به کشور هم نگرانند که بعد چه می‌شود؛ باید این وضعیت دقیق و درست و مشخص شود که این بخشی از امنیت روانی است که باید به آن توجه کنیم.

 حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای نیز امروز دوشنبه در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه که به مناسبت روز مجلس برگزار شد، با تبریک روز مجلس گفت: سالروز شهادت عالم وارسته و مبارز خستگی‌ناپذیر آیت‌الله شهید مدرس را گرامی می‌داریم. شخصیت عالمی که در مقابل دیکتاتوری و استبداد داخلی و خارجی ایستاد و خون او در این راه ایثار شد. امیدواریم بتوانیم دین خود را به این شهدا ادا کنیم.

وی ادامه داد: امروز هرچه فریاد داریم باید بر سر آمریکا و باند جنایتکار رژیم صهیونیستی بکشیم. رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکای جنایتکار و برخی دولت‌های غربی همچنان به جنایات خود ادامه می‌دهد.

اژه‌ای تاکید کرد: دشمنان می‌خواهند اسلام و جمهوری اسلامی نباشد و امروز بسیاری از جنایات آنان به این خاطر است تا جریان انقلاب اسلامی را متوقف کنند که به فضل الهی نخواهند توانست.

وی ادامه داد: جریان دشمنی که نشسته و برای ما راهبرد دوساله تعیین کرده، گفته است باید با صبر و حوصله بدون اعلام علنی برای فروپاشی جمهوری اسلامی ایران یک تیم قوی، آموزش دیده و مجهز درست کنیم تا بروند و مردم را بر اثر احیاناً نارضایتی که وجود دارد، عصبانی کنند و بعد بر اساس این عصبانیت‌ها و بر اساس احیاناً نقطه ضعف‌هایی که وجود دارد مردم را در داخل تشویق کنند که علیه مسئولان خود بایستند. این جزو راهبردهای مسلم امروز دشمن است. امروز راهی جز همکاری، همراهی و همفکری برای شناخت مسائل، برای تشخیص اولویت‌ها و برای پیدا کردن راه حل مناسب برای رفع هر مشکل نداریم. همچنین چاره‌ای جز این نداریم که دست به دست هم بدیم، اهم و مهم کنیم و نقشه‌های دشمن از جمله تحریم‌های ظالمانه را خنثی کنیم.

اژه‌ای یادآور شد: راهی نداریم جز اینکه به داشته‌های داخل خودمان، به ظرفیت‌های داخلی، به استعدادهای داخلی، به نیروهای داخلی و به منابع خدادادی داخلی خودمان تکیه کنیم و با این داشته‌ها مشکلات کشور و مسائل مردم را حل کنیم. امروز باید همه دست به دست هم بدهیم و با توفیق حضرت حق و با این مردم مجاهد و مسلمان و انقلابی و با توانایی‌های داخلی خودمان مشکلاتمان را حل کنیم و این موضوع نیاز به همفکری بیشتر، وفاق بیشتر و همکاری با همدیگر دارد. امروز ما نمی‌توانیم و اجازه نداریم که با این مقدار فرصتی که در پیش داریم و با این همه دشمنی‌هایی که در مقابل ما وجود دارد، مسائل اصلی کشور را زمین بگذاریم و به مسائل فرعی بپردازیم.

رئیس قوه قضاییه گفت: امروز یکی از مسائل مهم کشور مسئله اقتصاد است. امروز مسئله اقتصاد، مسئله معیشت و گرفتاری‌هایی که برای بعضی از دهک‌های پایین مردم وجود دارد، مسئله‌ بسیار مهمی است. اینکه بخواهیم فقط مقصر را معرفی کنیم و تقصیر را به گردن دیگری بیندازیم، مشکل حل نمی‌شود. ما باید توان این را داشته باشیم که عدالت را در همه عرصه‌ها و در همه زمینه‌ها ایجاد کنیم و این بدون هماهنگی، همفکری و همراهی یکدیگر میسر نمی‌شود. امروز بسیاری از دهک‌های پایین و حقوق بگیران و کارمندان و کارگران معیشت سختی دارند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه دولت، مجلس و قوه قضائیه مسئولیت بسیار سنگینی در  زمینه حل مشکلات معیشتی دارند، گفت: امروز ارزش‌های اسلام، ارزش‌های انقلاب و ارزش‌های دینی ما مورد تهاجم جدی دشمن قرار گرفته است و به ارزش‌هایی که حضرت زهرا (س)  به خاطر آن حرکت کرد و اباعبدالله الحسین (ع) خونش را در این راه فدا کرد، دست درازی می‌شود. امروز دغدغه شیطان بزرگ و باند آدمکش و نسل‌کش صهیونیست این است که در ایران ناامنی ایجاد کند. این را با اطلاع عرض می‌کنم که دشمنان به شدت مشغول هستند و شب و روز ندارند و جانفشانی می‌کنند. اگر احیاناً یک اقدامی از سوی آنان صورت می‌گیرد، ده ها و صدها برابر آن را خنثی می‌کنیم و جلوگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما برای شناسایی عوامل پنهان دشمن در داخل و برای خنثی کردن توطئه‌هایی که می‌خواهد امنیت ما را به هم بریزد، به کار بیشتر، توان بیشتر، همفکری بیشتر و سرمایه گذاری بیشتر داریم. امروز شما می‌بینید اقدامات ضد امنیتی با گذشته متفاوت شده است و نمی‌شود همان مقدار اعتباری که برای مقابله با دشمنان و برای تامین امنیت قبلاً در نظر می‌گرفتیم، الان هم لحاظ کنیم. امروز به یک سلسله اعتبار در موضوعات دفاعی و برای دستگاه اطلاعاتی و امنیتی نیاز داریم. همچنین  در قانونگذاری در مسائل مختلف و در برخورد با متخلفان به شیوه‌های جدیدی نیازمندیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: مجلس شورای اسلامی بحمدالله در دوره‌های مختلف و مخصوصاً در دوره گذشته و امروز در دوره دوازدهم امتحان خود را به خوبی پس داده است. مجلس شورای اسلامی ریل گذار اصلی برای مسائل کشور است. خدا را سپاس می‌گویم که مجلس به مسائل اساسی و مهم کشور توجه دارد. امروز مجلس شورای اسلامی علاوه بر قانون گذاری، توجه دارد  که مسائل اساسی کشور چیست و راه حل‌های آن کدام است. اطلاع دارم که هیئت رئیسه مجلس، رئیس محترم و نمایندگان چقدر با معاونین رئیس جمهور و خود رئیس جمهور جلسه می‌گذارند.  ولی باز هم هنوز جای کار بیشتر وجود دارد.

اژه ای گفت: باز هم لازم می‌دانم تشکر دیگری از مجلس داشته باشم. شما نمایندگان بعد از  شهادت رئیس جمهور محبوب، شهید رئیسی انتخابات را به خوبی و در امنیت کامل برگزار کردید. درحالی که دشمن  می‌توانست از این اتفاق بسیار سوء استفاده کند اما مجلس و خود دولت سابق یعنی دولت سیزدهم و قوه قضاییه و همه دستگاه‌های مسئول تلاش کردند انتخابات را به نحو  احسن برگزار کنند.

وی بیان کرد: مجلس برای تشکیل دولت جدید یعنی دولت چهاردهم خیلی همت کرد که شاید به درستی دیده نشد. نمایندگان در کمترین زمان ممکن به تمامی کابینه دولت چهاردهم رای بالا دادند. این یعنی توجه به مسائل مهم کشور. این موضوع را دولت چهاردهم باید مغتنم بشمارد. مجلس هم‌چنین به کلیات لایحه‌ بودجه‌ای که امسال دولت چهاردهم ارائه داد، رای دادند.

رئیس قوه قضاییه گفت: در مسائل مهم کشور مانند اقتصاد، تصدی گری دولت، اشتغال و معیشت دهک های پایین و مسائل فرهنگی مورد تهاجم دشمن قرار داریم. در مسئله عفاف و حجاب همه قوا و ارگان‌ها مسئول هستند. چیزی که امروز در خیابان‌ها می‌بینیم همه در قبال حل آن مسئول هستیم و باید فکری داشته باشیم. قانونی که در این زمینه وضع شده باید ابلاغ و  اجرا شود و اگر کاستی هایی دارد باید اصلاح شود. ما نمی‌گوییم این قانون وحی منزل است. باید مسئله امنیت و اجتماع را مهم بشماریم.

اژه‌ای یادآور شد: یکی از مسائل مهمی که می‌تواند جلوی بسیاری از اختلافات را بگیرد، این است که همه باید قانونمدار باشیم و قانون باید فصل الخطاب باشد. البته قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرا داشته باشد.  حتی کسانی که در مجلس ممکن است به قانونی رای ندهند وقتی آن قانون تصویب شد ملزم هستند تا به آن عمل کنند. اگر ما قانون را ملاک و معیار  در بسیاری از مسائل قرار بدهیم، خیلی از اختلافات پیش نمی‌آید.  اگر ما همه ملزم به قانون باشیم، قانون مسائل را ما حل می‌کند. هرجا هم خلاء قانونی داریم باید آن را رفع کنیم. اما اگر به قانون بی احترامی کنیم، همان کسی که به قانون بی احترامی می‌کند، به ضرر خودش هم هست.

وی ادامه داد: تشکر می‌کنم از شما نمایندگان که از اعتبارات قوه قضاییه دفاع کردید. هر مقدار که اعتبارات قوه قضائیه را تقویت کنیم به نفع کشور است. همچنین تفاهم‌نامه‌ای در دوره قبل میان مجلس و قوه قضائیه نوشته شده بود که الان این را تجدید کردند و حتی اگر لازم شد، اصلاح نیز خواهد شد. در خصوص تغییر کاربری‌ها در کشور و تخریب‌ها نیز من هم در خدمت شما هستم و با همکاری معاون اول قوه قضاییه، نایب رئیس اول مجلس و وزیر محترم دادگستری این موضوعات را حل خواهیم کرد.

وی گفت: در پرونده‌های کثیرالشاکی از نماینده های مجلس کمک خواهیم گرفت. دشمن تلاش می‌کند بین مجاهدان و مردم اختلاف ایجاد کند اما در نهایت پیروزی از آن جبهه حق خواهد بود. دشمنان تلاش می‌کنند از داخل کشور اقداماتی را برای تضعیف انقلاب انجام دهند و ارزش‌های ضد اسلامی را ترویج دهند. شناخت نقشه های دشمن ضروری است.