گاردین در گزارشی نوشت که در راستای طرح پیشنهادی وزیر ارتباطات رژیم صهیونی علیه روزنامه هاآرتص که مورد تایید وزرای دیگر قرار گرفته، دولت این رژیم تصمیم گرفت روزنامه هاآرتص، قدیمیترین و در سطح بینالمللی یکی از معتبرترین روزنامههای صهیونیستی را تحریم کند.
این روزنامه که منتقد تند نتانیاهو و ائتلاف حاکم کنونی اوست، با تحریم از سوی مقامات دولتی یا کارکنان نهادهای دولتی و همچنین توقف تمامی تبلیغات دولتی در آن مجازات میشود.
در بیانیه ای که از سوی دفتر شلومو کرهی، وزیر ارتباطات منتشر شده، آمده است: «ما اجازه نخواهیم داد ناشر یک روزنامه رسمی در اسرائیل در حالی که از دشمنان دولت در جنگ حمایت میکند و خواستار تحریم علیه دولت است، همچنان از حمایت مالی دولتی برخوردار باشد. ما از آزادی مطبوعات و آزادی بیان حمایت میکنیم، اما از آزادی دولت برای تصمیمگیری در مورد عدم تامین مالی تحریک علیه دولت اسرائیل هم دفاع میکنیم.»
روزنامه هاآرتص هم در بیانیهای نتانیاهو را متهم کرد که بهدنبال برچیدن دموکراسی اسرائیل است و گفت: «نتانیاهو، میکوشد صدای یک روزنامه مستقل و منتقد را خاموش کند، اما هاآرتص هرگز عقبنشینی نخواهد کرد و به نشریهای دولتی که تنها پیامهای مورد تایید دولت و مقامات آن را بازتاب میدهد، تبدیل نخواهد شد.»
روزنامه هاآرتص با انتشار گزارشهایی درباره تخلفات مقامات ارشد و ارتش رژیم صهیونیستی، همواره مورد انتقاد دولت فعلی بوده است. این روزنامه همچنین از حامیان سرسخت آتشبس برای آزادی گروگانها است.
دفتر کرهی برای توجیه تحریم هاآرتص، اظهارات آموس شوکن، ناشر آن، در کنفرانس اخیری که این روزنامه در لندن برگزار کرده بود را برجسته کرده است. شوکن، رژیم صهیونی را به تحمیل رژیم آپارتاید ظالمانه بر مردم فلسطین متهم کرد.
هاآرتص همچنین سرمقاله ای را منتشر کرد که میگوید: آسیب عمدی به غیرنظامیان غیرقانونی است. استفاده از خشونت علیه غیرنظامیان و ایجاد رعب و وحشت در میان آنها برای دستیابی به اهداف سیاسی یا ایدئولوژیک تروریسم است. هر سازمانی که از قتل زنان، کودکان و افراد مسن حمایت کند، یک سازمان تروریستی است و اعضای آن تروریست هستند. آنها مطمئنا مبارزان آزادی نیستند.
یک تحلیلگر ارشد صهیونیست گفت که این تحریم نشان داد اسرائیل توسط یک دولت استبدادی فزاینده رهبری میشود که به سرکوب انواع مخالفان روی آورده است. او گفت: «فضای انتقاد نه توسط فلسطینیها، بلکه توسط یهودیهای اسرائیلی بهطور چشمگیری تنگ شده است.»
کرهی سال گذشته برای اولین بار با استناد به تبلیغات شکستطلبانه و دروغین در زمان جنگ، قطعنامهای را برای توقف هرگونه تبلیغات دولتی، اشتراک یا سایر ارتباطات تجاری با هاآرتص پیشنهاد کرد. این اقدام، واکنش فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران را برانگیخت تا نگرانی خود را از اینکه رژیم صهیونیستی قصد دارد آزادی مطبوعات و حق آگاهی مردم را محدود کند، ابراز کند.
در ماه می، مقامات صهیونی دفاتر محلی الجزیره را ساعاتی پس از رای دولت به استفاده از قوانین جدید برای بستن فعالیت های این شبکه خبری در سرزمین های اشغالی تعطیل کردند. مقامات صهیونیست گفتند این اقدام موجه است، زیرا الجزیره تهدیدی برای امنیت ملی است. نتانیاهو در شبکه های اجتماعی نیز نوشت: «شبکه الجزیره در اسرائیل بسته خواهد شد.»
منتقدان این حرکت را روز سیاه برای رسانهها نامیدند.