کد خبر: 198066

بعد از 30 سال

جشنواره نمایش دانشجویان به دانشگاه آزاد برگشت

دبیر اجرایی جشنواره سراسری نمایش دانشجویان در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: جشنواره سراسری نمایش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بعد از یک وقفه 30 ساله در نجف آباد آغاز شد.

از دیروز سومین دوره جشنواره سراسری نمایش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در واحد نجف‌آباد بعد از یک وقفه 30 ساله آغاز شد. دوره اول این جشنواره سال 72 در شهر بوشهر و دوره دوم آن نیز سال 73 در شهر نوشهر برگزار شد اما از همان زمان به خواب زمستانی فرو رفت، به‌طوری که بسیاری از دانشجویان گمان کردند که دیگر قرار نیست از این خواب بیدار شود. اما نیمه دوم سال گذشته بود که خبر رسید قرار است جشنواره نمایش دانشجویان احیا شده و سومین دوره آن برگزار شود. اواخر اردیبهشت امسال سرانجام این خبر به واقعیت پیوست و فراخوان آن انجام و با توجه به استقبال دانشجویان ثبت‌نام از آثار نیز 3 دوره تمدید شد و درنهایت 103 اثر در بخش نمایشنامه‌نویسی توسط 75 دانشجو ارائه و 19 اثر برای بخش رقابت اصلی جشنواره انتخاب شد.

جشنواره از روز گذشته کار خود را آغاز کرده و آثار دانشجویان قرار است تا چهارشنبه یعنی در سه روز متوالی به روی صحنه بروند. این جشنواره با اجرای 15 نمایش از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز، تنکابن، تهران غرب، رشت، بندرعباس، اردبیل، یزد، شیراز، نجف‌آباد و واحد علوم و تحقیقات روزهای پنجم تا هفتم آذر در تماشاخانه‌های شهید چمران، شهید آوینی و میردامادی شهر نجف‌آباد برگزار می‌شود. «باختن و الف»، «عاشقانه‌های جنگل»، «سوپ بوقلمون»، «پابرهنه در بهشت»، «مقدمه‌ای بر...»، «قفس جایی برای رام کردن روح هملت»، «آخرین گودو»، «مضرات دخانیات»، «برادرکشی»، «داک»، «نقل زنان سوخته»، «ایران»، «دی آل»، «الویاتان» و «نشانه‌های مرگ» عناوین نمایش‌هایی‌اند که در این جشنواره نمایشی اجرا می‌شوند. در این گزارش در گفت‌وگو با روح‌الله نورموسوی، دبیر اجرایی و ولی‌الله شالی، دبیر علمی جشنواره سراسری نمایش به جزئیات برگزاری این جشنواره، تعداد آثار رسیده، معیار انتخاب آثار و نحوه داوری‌ها پرداخته‌ایم که در ادامه از نظر می‌گذرانید. 

دبیر اجرایی جشنواره سراسری نمایش دانشجویان دانشگاه آزاد مطرح کرد: انتخاب 15 دانشگاه پایلوت برای راه‌اندازی چرخه نمایش دانشجویی
روح‌الله نورموسوی، معاون باشگاه رشد استعدادهای هنری و ادبی جوان دانشگاه آزاد و دبیر اجرایی جشنواره سراسری نمایش دانشجویان در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «بعد از 30 سال این جشنواره دوباره احیا شد. در دو بخش صحنه و نمایشنامه، فراخوانی برای تمام واحدهای دانشگاه آزاد ارسال و بر همین اساس آثاری به دبیرخانه رسید. آثار جشنواره بخش صحنه‌ای را منطقه‌ای کردیم؛ یعنی در سه منطقه جنوب، مرکز و شمال آثار بررسی شد.» او درباره بازه زمانی برگزاری این جشنواره توضیح داد: «افتتاحیه جشنواره روز یکشنبه 4 آذرماه برگزار شد و از دوشنبه تا چهارشنبه اجرای جشنواره را خواهیم داشت. درهر روز 5 اثر در 3 سالن واحد نجف‌آباد اجرا می‌شود.
روز پنجشنبه نیز اختتامیه جشنواره است و برگزیدگان در روز اختتامیه مشخص و از آنها تقدیر خواهد شد.»  دبیر اجرایی جشنواره سراسری نمایش دانشجویان دانشگاه آزاد بیان کرد: «در راستای اهدافی که باشگاه رشد استعدادهای هنری ادبی جوان معاونت فرهنگی برنامه‌ریزی کرده است، بحث کشف استعداد و توانمندی دانشجویان با جشنواره‌هاست. برای پخش آثار هنری دانشجویی نیز برنامه داریم و پس از برگزاری جشنواره‌ها، آثار برگزیده طی برنامه‌ای در دانشگاه‌های مختلف به اجرا درخواهد آمد.
در گام نخست 15 دانشگاه به‌عنوان دانشگاه پایلوت برای راه‌اندازی چرخه نمایش دانشجویی در نظر گرفته شده و این آثار در دانشگاه‌های مختلف به اجرا گذاشته می‌شوند.» نورموسوی گفت: «باشگاه رشد استعدادهای هنری ادبی جوان در گام اول هدف‌گذاری کرده بود تا کشف استعدادهای هنری را انجام دهد و پس از ساماندهی، مسیر را برای بچه‌ها فراهم کند تا زودتر بتوانند تجربه‌های بهتری را رقم بزنند. همان‌طور که می‌دانید در جشنواره‌ای مانند جشنواره تئاتر بسترهای اندکی وجود دارد که بچه‌ها بتوانند از این فرصت برای دیده شدن استفاده کنند. به همین دلیل دانشگاه آزاد در حوزه سینما، تئاتر و همچنین هنرهای تجسمی تلاش کرد تا سرانه فرهنگی را تغییر دهد و تعدادی از سالن‌ها را در مسیر سرانه فرهنگی به سالن‌های سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی تبدیل کند.
ما نمایشگاه‌های دائمی آثار هنری را پس از جشنواره هنرهای تجسمی برگزار خواهیم کرد و همچنین پخش آثار هنری دانشجویی را در دانشگاه‌های مختلف دنبال می‌کنیم و درنهایت فعالیت‌های هنری در دانشگاه‌ها سامان‌دهی می‌شوند.»  دبیر اجرایی جشنواره سراسری نمایش دانشجویان دانشگاه آزاد اظهار کرد: «ما پیش از این شاهد فعالیت‌های هنری به صورت پراکنده در دانشگاه آزاد بودیم. درواقع با توجه به میزان علاقه‌مندی و توانمندی‌ها با پخش آثار هنری مواجه بودیم اما این ساماندهی باعث می‌شود که از پراکندگی فعالیت‌ها جلوگیری کنیم. به‌طور مثال ممکن بود برخی از دانشگاه‌ها ظرفیت توانمندی تیم را نداشته اما مخاطب هنر داشته باشند. بنابراین می‌توانیم آثار دانشگاه‌های دیگر را برای این واحدها نیز به نمایش بگذاریم. این چرحه باعث می‌شود در گام اول بچه‌ها تجربه پیدا کرده و روی صحنه قرار بگیرند و در گام دوم این ارتباط بین دانشگاهی نیز قوی‌تر شود.» 

دبیر علمی جشنواره سراسری نمایش دانشگاه آزاد: 19 اثر به مرحله پایانی رسید
 ولی‌الله شالی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب و دبیر علمی جشنواره سراسری نمایش دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در زمان برگزاری اولین دوره این جشنواره، من به‌عنوان دانشجو در این جشنواره شرکت و در بخش اجرایی فعالیت می‌کردم، گفت: «در این سال‌ها بسیار تلاش شد که دانشگاه آزاد اسلامی این جشنواره را ادامه دهد. هدف برگزاری از این جشنواره، بر شناخت استعدادهای صحنه و به‌خصوص حوزه‌های کارگردانی، بازیگری و نویسندگی متمرکز است.
در سال‌هایی که جشنواره دانشگاه آزاد برگزار نمی‌شد، دانشجویانمان در جشنواره‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با عنوان «جشنواره سراسری تئاتر دانشگاهی» شرکت می‌کردند.» او اضافه کرد: «در حال حاضر حدود 2 سال است که آن جشنواره برگزار نمی‌شود و تنها جشنواره تئاتر دانشجویی متعلق به دانشگاه آزاد است که این دوره آن در واحد نجف‌آباد در دو بخش برگزار خواهد شد. یک بخش آن را دانشجویان تئاتری و بخش دیگر را دانشجویان غیرتئاتری تشکیل می‌دهند.» 

متن کامل گزارش گروه دانشگاه را در فرهیختگان بخوانید.

مرتبط ها