کد خبر: 197744

گزارش APEXE و پتانسیل نوآوری کشورها در کارآفرینی منتشر شد

سهم 14 درصدی اکوسیستم استارتاپی آمریکا از GDP

در گذر زمان، GSER به عامل فشار توسط دولت‌ها و سازمان‌ها برای سنجش اثربخشی سیاست‌ها و سرمایه‌گذاری‌های آن‌ها در اکوسیستم‌های استارتاپی تبدیل شده است.

فرهیختگان: در نوامبر 2024 و هم‌زمان با برگزاری نشست G20 در ریودوژانیرو، استارتاپ ژنوم و شبکه جهانی کارآفرینی به همراه ABStartups و Startup20 نخستین نسخه گزارش APEXE Nations را منتشر کردند. این گزارش به بررسی پتانسیل نوآوری کشور‌ها برای توسعه کارآفرینی پرداخته و به کشور‌ها کمک می‌کند که وضعیت اکوسیستم استارتاپی خود را ارزیابی کنند. APEXE یک چهارچوب نوآورانه و داده‌محور ارائه می‌دهد که با استفاده از تجربه بیش از 10 ساله این سازمان‌ها در مشاوره به بیش از 170 وزارتخانه و نهاد‌های عمومی و خصوصی و انتشار گزارش سالانه اکوسیستم استارتاپی جهانی، توانایی‌ها و ضعف‌های سیاست‌های استارتاپی کشور‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

اکوسیستم‌های استارتاپی ارزش بالایی تولید و محصولات جدید و مدل‌های کسب و کاری ایجاد می‌کنند که اشتغالزایی کرده، رقابت شرکت‌ها را افزایش می‌دهد، رشد اقتصادی را پیش می‌برد و اغلب چالش‌های اجتماعی را برطرف می‌کند. بخشی از این ارزش را برای یک شهر می‌توان با ارزش اکوسیستم (EV) استارتاپ فناوری سنجید، معیاری که به روشی استاندارد برای محک زدن اکوسیستم‌های استارتاپ محلی در سطح جهانی تبدیل شده است. ارزش اکوسیستم، مجموع تمام خروجی‌های استارتاپی و ارزیابی‌های مالی در 2.5 سال گذشته است. به عنوان مثال، ارزش اکوسیستم ملی در آمریکا که شامل تمام اکوسیستم‌های استارتاپی شهر‌های آن می‌شود، در پایان سال 2023 حدود 3 هزار و 900 میلیارد دلار بود. این بدان معناست که ارزش فعلی اکوسیستم‌های استارتاپی آمریکا معادل 14 درصد تولید ناخالص داخلی است. در حالی که تولید ناخالص داخلی به جای ارزش دارایی، معیاری برای تولید است، نسبت ارزش اکوسیستم به تولید ناخالص داخلی (EV/GDP) یک معیار مفید برای ارزش محسوب می‌شود. ارزش اکوسیستم بر استارتاپ‌های فناوری و خروجی‌های اخیر متمرکز است و بنابراین ارزش شرکت‌های بزرگ فناورانه تولید‌شده در طول زمان را در نظر نمی‌گیرد.

فرصت اکوسیستم استارتاپی G20 و ارزش اقتصادی هزار میلیارد دلاری

تنوع بالا در کشور‌های گروه G20: ارزش اکوسیستم ملی ژاپن در حال حاضر چیزی معادل 1.7 درصد از GDP است درحالی‌که نسبت ایتالیا تنها 0.8 درصد است که بسیار کمتر از میانگین نسبت 8 درصد ارزش اکوسیستم به تولید ناخالص داخلی (EV/GDP) است. اگر این کشور‌ها بتوانند اکوسیستم استارتاپی خود را رشد دهند تا به میانگین G20 نزدیک‌تر شوند، این شکاف‌ها بین کشور‌های پیشگام و کشور‌های با عملکرد پایین‌تر، فرصت‌های قابل‌توجهی را برای ایجاد ارزش بالاتر فراهم می‌کند.

تعیین ابعاد این فرصت: اگر برای کشور‌های با عملکرد پایین G20 این امکان وجود داشته باشد که تمام آن‌ها به میانگین نسبت ارزش اکوسیستم به تولید ناخالص داخلی دست پیدا کنند، این امر به ارزش اکوسیستمی خیره‌کننده 2 هزار و 700 میلیارد دلاری به اقتصاد جهانی استارتاپ‌ها اضافه خواهد کرد و این‌گونه می‌تواند رشد و مقاومت اقتصادی جهانی را تقویت کنند.

متن کامل گزارش ندا اظهری، مترجم را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

مرتبط ها