کد خبر: 197685

برخلاف دور قبل انتخابات

چرا عرب‌های میشیگان به ترامپ رای دادند؟

نارضایتی از سیاست‌های حمایتی دولت بایدن-هریس از رژیم صهیونیستی، رای گسترده‌ مردمی را در دیربورن و فراتر از آن از دموکرات‌ها دور کرد.

آمریکایی‌های عرب و مسلمان در میشیگان، به‌ ویژه در شهر دیربورن، از حزب دموکرات فاصله گرفتند و در سال 2024 به سمت رئیس ‌جمهور منتخب، دونالد ترامپ رفتند. کمک‌های نظامی تزلزل ‌ناپذیر دولت بایدن-هریس به تل آویو و تمایل کاملا هریس، نامزد دموکرات ریاست‌ جمهوری آمریکا برای ادامه دادن این سیاست، رای دهندگان عرب آمریکایی در میشیگان را از حزبی که به طور مداوم از آن حمایت کرده بودند، دور کرد. در دور قبل انتخابات، جو بایدن این ایالت را با 80 هزار رای برنده شد.

ترامپ در دیربورن، جایی که بیش از نیمی از جمعیت آن از غرب آسیا یا شمال آفریقا هستند، با کسب 42 درصد آرا در مقابل هریس با 36 درصد رای، پیروز شد. جیل استاین از حزب سبز هم 18 درصد از آرا را در این شهر به دست آورد. در محله‌های داخل شهر که آمریکایی‌های عرب اکثریت جمعیت را تشکیل می دهند، مانند دیربورن شرقی، آمار برای هریس بدتر از این عدد است.

به عنوان مثال، در سال 2020، بایدن، ترامپ را در دیربورن شرقی با نزدیک به 10 هزار رای شکست داد. در روز انتخابات امسال، روزنامه دیترویت فری پرس گزارش داد که ترامپ با نزدیک به 3700 رای، هریس را در دیربورن شرقی شکست داد و 45 درصد از آرا را در سال 2024 پس از کسب تنها 18 درصد در سال 2020 به دست آورد که منجر به نوسان 27 درصدی نسبت به ترامپ شد که نشان می دهد چگونه امتناع دموکرات‌ها از مهار رژیم صهیونیستی در نسل کشی غزه احتمالا آمریکایی‌های عرب را به سمت جمهوری خواهان سوق داده است.

نتایج انتخابات در این ایالت به عوامل بسیاری بستگی داشت، اما یکی از عوامل مهم این بود که چه کسی می تواند بزرگترین مبارزه را با جامعه عرب آمریکایی داشته باشد. شکست دموکرات ها در منطقه دوازدهم کنگره میشیگان که شامل دیربورن و دیترویت می شود که نماینده آمریکایی فلسطینی، رشیده طلیب نماینده آن است، آشکارتر است. نتایج اولیه حاکی از آن است که او با نزدیک به 161 هزار رای در برابر جیمز هوپر رقیب جمهوری خواه در انتخابات مجدد پیروز شد.

نمی‌توان گفت که اگر کمپین هریس بیشتر برای جلب آرای آمریکایی‌های عرب تلاش می‌کرد، شاید کسانی از جانب طلیب که از او حمایت می‌کردند بیشتر تمایل داشتند که از هریس هم حمایت کنند، نه اینکه آرایشان را تقسیم کنند. این سوالی است که ممکن است برای سال ها ذهن استراتژیست های دموکرات را درگیر کند.

دیدگاه‌های متفاوت درباره نحوه ابراز مخالفت علیه حزب دمکرات به دلیل نقش آنها در جنایاتی که بسیاری از ناظران بین‌المللی آن را جنایات جنگی در غزه و جنوب لبنان می‌دانند، اعضای جامعه عرب آمریکایی میشیگان را از آنها جدا کرده است. بسیاری از رای دهندگان از ترامپ حمایت کردند، علیرغم اینکه او معمار اقدام اجرایی سال 2016 به ممنوعیت مسلمانان معروف است، طرحی که مانع از ورود افراد از شش کشور با اکثریت مسلمان به ایالات متحده می شد.

برخی که با ترامپ مخالف بودند، تصمیم گرفتند به جیل استاین، نامزد حزب سبز رای بدهند. برخی دیگر به فارن پالیسی گفتند که ترجیح دادند اصلا رای ندهند. ریچارد گرنل، مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا که پسرش مایکل با دختر ترامپ ازدواج کرده، نقش مهمی در پیشبرد تعامل ترامپ با رای دهندگان عرب و مسلمان در دیربورن داشت.

یکی از شهروندان عرب دیربورن که به ترامپ رای داده، گفت که تمایل ترامپ و تیمش برای تعامل با جامعه عرب-مسلمان دیربورن، همراه با پرهیز فعالانه کمپین هریس از دیربورن، به حمایت او از ترامپ کمک کرد. او در ادامه گفت: ترامپ به اینجا آمد و با ما صحبت کرد. من می دانم که او نقص هایی دارد. اما می دانم که او جنگ ها را متوقف خواهد کرد. اگر این کار را نکند، ما او را بازخواست خواهیم کرد.

امتناع هریس از دیدار با آمریکایی‌های عرب دیربورن و همچنین تصمیم حزب دموکرات مبنی بر عدم اجازه به رووا رومان، نماینده ایالت جورجیا یا هر سخنران فلسطینی، برای سخنرانی در کنوانسیون ملی دموکرات‌ها در ماه آگوست سیلی به جامعه عرب آمریکایی بود. هریس اساسا پیامی به جامعه عرب آمریکایی ارسال کرد که از آنها در چادر بزرگ ادعایی حزب دموکرات استقبال نمی کنند. این فرصتی را برای ترامپ ایجاد کرد تا در میشیگان پیشرفت کند.

امیدواری الجهمی به ترامپ در این منطقه منحصر به او نیست. شهردار دیربورن هایتس، بیل بزی یک مهاجر مسلمان از لبنان که در تفنگداران دریایی ایالات متحده خدمت می کرد هم از ترامپ حمایت کرد. بزی در مصاحبه ای خشم خودش را از کمپین هریس ابراز کرد و گفت: هدف اصلی من صلح و رونق اقتصادی برای کشورمان است. اما چیزی که واقعا من را از دموکرات ها دور کرد این بود که کاملا هریس، لیز چنی را با خودش همراه کرد.

مخالفت با خانواده چنی موضوعی گسترده در میان آمریکایی‌های عرب میشیگان است. گفتگوهای آنلاین، پوشش خبری و مصاحبه های غیررسمی انجام شده توسط فارن پالیسی تایید می کند که بسیاری از این رای دهندگان با حمایت علنی هریس از چنی ها از رای دادن به او ناامید شدند.

برای بسیاری از افراد جامعه عرب، حمایت هریس از چنی‌ها به‌عنوان حمایتی از نومحافظه ‌کاری تلقی می‌شد، ایدئولوژی که بسیاری از آمریکایی‌های عرب میشیگان آن را عامل به حاشیه راندن خود در ایالات متحده و ویرانی غرب آسیا می‌دانند.

با این حال، همه آمریکایی‌های عرب میشیگان با بزی یا الجهمی موافق نیستند. عبدالله حمود، شهردار دیربورن لبنانی آمریکایی از حمایت از ترامپ یا هریس خودداری کرد و زمانی که ستاد انتخاباتی ترامپ خواستار ملاقات با شهردار دیربورن شد، نپذیرفت.

حمود در مصاحبه‌ای با دموکراسی نو که یک روز قبل از انتخابات منتشر شد، درباره ترامپ گفت: او رئیس‌ جمهوری است که ممنوعیت مسلمانان را آغاز کرد. او کسی است که بلندی های جولان را ضمیمه کرده است. او کسی است که برای کشتن بیش از 30 هزار نفر، غیرنظامیان بی گناه در یمن، سلاح هایی را در اختیار عربستان سعودی قرار داده است. بنابراین، من اینجا نیستم تا فریب رئیس جمهور دونالد ترامپ را بخورم.

با این حال، علیرغم بیزاری از رئیس جمهور منتخب، برخی از رای دهندگان در میشیگان معتقدند که شرایط در غزه و جنوب لبنان بدون توجه به اینکه رئیس جمهور بعدی ایالات متحده چه کسی است، نمی تواند بدتر شود.

صبا ساعد، یک آمریکایی فلسطینی که به استاین رای داد نسبت به این ایده که ترامپ رنج فلسطینیان و لبنانی‌ها را بیشتر خواهد کرد، بی‌تفاوتی خود را ابراز کرد و گفت: وقتی آنها آشکارا دروغ می‌گویند خیلی سخت است.

این امکان وجود دارد که ریاست جمهوری ترامپ هم برای فلسطینی های ساکن دیاسپورا در ایالات متحده و هم برای فلسطینیان ساکن کرانه باختری اشغالی بدتر باشد. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود، دانشجویان طرفدار فلسطین را حامیان حماس خطاب کرد و گفت که دارندگان ویزا فلسطینی را که در راهپیمایی‌های طرفدار فلسطین شرکت کرده‌اند، اخراج خواهد کرد.

این نگرانی وجود دارد که ترامپ بار دیگر دولت خود را پر از حامیان اسرائیل کند که زمانی مهندسان ضد فلسطینی ترین سیاست های تاریخ آمریکا در دوره اول او بودند. نگرانی‌ هایی از سوی افراد جامعه وجود دارد که ممکن است ترامپ اجازه دهد کرانه باختری به طور رسمی به اسرائیل الحاق و منجر به اخراج گسترده فلسطینی‌ها از کرانه باختری شود.

ترامپ به تازگی مایک هاکبی، فرماندار سابق آرکانزاس را به عنوان سفیر ایالات متحده در سرزمین های اشغالی معرفی کرده است. هاکبی سابقه نژادپرستی ضد فلسطینی دارد. او در طول مبارزات انتخاباتی در سال 2008 به یک خاخام یهودی گفت: واقعا چیزی به نام فلسطینی وجود ندارد. او به همین جا بسنده نکرد. در سال 2017، هاکبی به سی ان ان گفت: لغات خاصی وجود دارد که من از به کار بردن آنها خودداری می کنم. چیزی به نام کرانه باختری وجود ندارد. یهودیه و سامره است. چیزی به نام تسویه حساب وجود ندارد. آنها جوامع هستند، آنها محله ها و شهرها هستند. هیچ شغلی وجود ندارد.

ترامپ همچنین استیون ویتکاف، سرمایه گذار املاک و مستغلات طرفدار اسرائیل را به عنوان فرستاده ویژه خود در غرب آسیا انتخاب کرده است.

با این حال، دیدگاه برخی اعراب مبنی بر اینکه اوضاع نمی‌تواند بدتر شود، دیدگاهی است که بسیاری از فلسطینی‌ها و عرب‌های آمریکایی در میشیگان به اشتراک گذاشته‌اند، صرف نظر از اینکه به چه کسی رای داده‌اند.

علیرغم شواهد موثق ناظران بین المللی مبنی بر اینکه صهیونیست ها از سلاح های ایالات متحده برای تسهیل جنایات جنگی در غزه و جلوگیری از ورود کمک ها به غزه استفاده کرده اند، هر دو نقض آشکار قانون لیهی ایالات متحده و بخش 620 I قانون کمک خارجی است که بایدن چنین نگرانی هایی را نادیده گرفت. بایدن همچنان صهیونیست ها را با محموله های اسلحه بدون محدودیت (در مجموع 9/17 میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل در سال بعد از هفتم اکتبر 2023) تسلیح می کند.

این احتمال وجود دارد که ترامپ ممکن است به صهیونیست ها اجازه دهد رسما کرانه باختری را ضمیمه سرزمین های اشغالی کنند و اجازه اسکان مجدد صهیونیست ها در غزه را بدهد، همینطور حاکمیت اسرائیل بر بلندی های جولان اشغالی و بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و بسته شدن کنسولگری فلسطین در قدس شرقی از دیگر مسائلی است که احتمال می رود با روی کار آمدن ترامپ ادامه پیدا کند.

اعراب آمریکایی به مدت چهار سال شاهد بوده اند که فلسطینی ها از ساخت و ساز در بیشتر مناطق کرانه باختری منع شده اند و در برابر خشونت های گسترده از سوی شهرک نشینان صهیونیست، بی دفاع رها شده اند، در حالی که گفته می شود اسرائیل مانع از ورود کمک های بشردوستانه به غزه شده است.

همه این اتفاقات در زمان یک رئیس جمهور دموکرات رخ داده و بسیاری از رای دهندگان در دیربورن به این نتیجه رسیده اند که حذف احتمالی فلسطین توسط ترامپ صرفا گسترش وضعیت موجود توسط بایدن و هریس است.

باتوجه به این تصور گسترده که دموکرات‌ها بهتر از ترامپ نیستند، کسانی هم هستند که به طور کامل از شرکت در انتخابات خودداری کردند زیرا از مواضع هر دو نامزد منزجر بودند.

نانسی، ساکن دیربورن که اهل جنوب لبنان است نسبت به سیستم انتخاباتی ابراز خشم کرد و گفت: من در انتخابات رای ندادم زیرا از شرکت در سیستمی که مخالف مردم است امتناع می کنم. خوشحالم که کاملا هریس شکست خورد چون او و دموکرات‌ها به طرز بی ‌شرمانه‌ا ی در حال نسل ‌کشی در غزه هستند.

برای بسیاری از آمریکایی‌های عرب دیربورن، سالم رد شدن از اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ به این معنا بود که باید شاهد اخراج عزیزانشان باشند، تجربه ‌ای که عمیقا بر جمعیت عراقی میشیگان تاثیر گذاشت. در حالی که جامعه هنوز در فکر این است که آیا با ترامپ از دیدگاه حمایتی و ارتباطی تعامل داشته باشد، پیام آنها اکنون روشن است. آمریکایی های عرب دیربورن و بسیاری از رای دهندگان در سراسر آمریکا از جنگ بی پایان در غرب آسیا خسته شده اند. آنها اکنون خواستار یک سیاست خارجی هستند که ریشه در خویشتنداری، حاکمیت قانون و روابط با کشورهایی دارد که در خدمت منافع ایالات متحده هستند.

فراتر از آن، آمریکایی‌های عرب معترض به دموکرات‌ها اکنون امیدوارند که این حزب سرانجام بفهمد که مخالفت شدید با فلسطینی ها، حمایت بی قید و شرط اسرائیل و امکان دادن به آنچه آنها به عنوان نسل‌ کشی در غزه می‌دانند، پیامدهای انتخاباتی دارد.

مرتبط ها