کد خبر: 197538

10 محصول ویژه در حوزه غذا و فراسودمندها

فناوران دانشگاه آزاد با چه دستاوردهایی به واحد ارومیه رفتند؟

ششمین رویداد عصر امید دانشگاه آزاد با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حال برگزاری است.

فرهیختگان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه این روزها میزبان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت‌گرانی که در حوزه تخصصی غذا و فراسودمندها مشغول به فعالیتند و به بهانه برگزاری ششمین رویداد ملی عصر امید دانشگاه آزاد به آذربایجان غربی سفر کردند. در نمایشگاه این دوره از رویداد عصر امید ۸۱ شرکت دانش‌بنیان از ۳۲ واحد دانشگاه آزاد و ۲۹ شرکت دانش‌بنیان و‌ موسسه از خارج از دانشگاه شرکت کردند. «فرهیختگان» 10 محصول مهم و قابل توجه فناوران فعال در واحدهای دانشگاهی و حاضر در این نمایشگاه را مورد بررسی قرار داده است که در ادامه با آنها آشنا می‌شوید.

تولید 25 محصول فراسودمند از گیاهان دارویی
غلامحسین غاربی، کارشناس مسئول اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اردبیل در شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در نمایشگاه ششمین رویداد عصر امید گفت: «حدود 20 شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اردبیل مستقر است اما فقط 3 شرکت مرتبط با موضوع نمایشگاه ملی عصر امید که در حوزه غذا و فراسودمندها برگزار می‌شود، فعالند. مهم‌ترینشان، شرکت پروهیل است که شربت‌های گیاهی از گیاهان دارویی تولید می‌کند. حدود 25 نوع محصول تولید می‌شود که تمامی آنان تجاری‌سازی ‌شده‌ و در بازار موجودند.» وی درباره روند تولید و مصرف شربت‌های گیاهی گفت: «دستگاه‌های تقطیر این مجموعه در واحد دانشگاه آزاد اردبیل مستقر است. تمامی کارهای اولیه تولید تا بسته‌بندی در واحد اردبیل صورت می‌گیرد. این محصولات تجاری‌سازی ‌شده و در بازار (داروخانه‌ها) موجودند. بسته به نوع گیاهی که استفاده شده است، شربت‌های مختلفی تهیه شده و به‌صورت دارو در اختیار مردم قرار گرفته‌ است. این یک محصول فراسودمند است یعنی هم به‌صورت عادی هم به‌صورت دارویی می‌توان از آن استفاده کرد.»

کمک به حل خشکسالی با فیلترهای خودشوینده هوشمند
محمدرضا هنر، عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد واحد شیراز گفت: «شرکت پژواک صنعت پیش‌تر به صورت مستقل فعالیت می‌کرد. ما شرکت دانش‌بنیان محسوب می‌شویم و 6 سال است که در حال تولید محصولیم و اخیرا در مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد شیراز مستقر شده‌ایم. محصولات ما در زمینه فیلترهای فیزیکی آب و پساب است. در زمینه کشاورزی، شیلات و صنعت محصولات خود را ارائه می‌دهیم. در 6 سال گذشته بیش از 500 دستگاه تولیدی ما در کشور نصب شده است و خوشبختانه تأییدیه تمامی مراکز ازجمله استاندارد، مرکز تحقیقات کشاورزی، جهاد کشاورزی و تحقیقات فنی و مهندسی را دریافت کرده‌ایم.»

آفت‌کش‌های دوستدار انسان
محیط زیستمحسن رادی، استادتمام گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد واحد یاسوج و مدیرعامل شرکت نارون نقره‌ای دراک با اشاره به سابقه فعالیت این شرکت از سال 97 گفت: «در طول 3 سال اخیر روی محصول آفت‌کش‌های برپایه ترکیبات طبیعی کار می‌کنیم. البته تولید این محصول نتیجه بیش از 10 سال پژوهش در قالب رساله‌های مختلف است که نتایج آن در قالب یک محصول تجاری شده است.» او با اشاره به تولید آفت‌کش‌ها گفت: «گونه‌های مختلف آفت‌کش تحت یک اسم تولید می‌شوند اما ما تنوع آفات را داریم که حداقل 10 مورد از آن‌ها مهمند و به شکل‌های مختلف، هم به محصولات گلخانه‌ای و هم در تولیدات کشت‌های متداول (محصولات زراعی باغی) آسیب می‌زنند. طبیعتاً برای هرکدام از این حشرات فرمولاسیون خاص خودشان مورد نیاز است. »

متن کامل گزارش سارا طاهری– ابوالفضل مظاهری، گروه دانشگاه را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

مرتبط ها