آیتالله صادق آملی لاریجانی در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی با بیان اینکه ما مسائلی شکلی در طرح موضوعات در مجمع تشخیص مصلحت نظام داریم، اظهار کرد: یعنی این پرسش پیش میآید که آیا پس از دورهای که از بررسی موضوعی گذشته است ما میتوانیم دوباره آن را طرح کنیم یا نه؟
آملی لاریجانی یادآور شد: افایتیاف بیش از ۴۰ مورد را شامل میشود و یک قرارداد هم نیست یک کار اقدام مشترک است. ما همه قوانین آن را نداریم و از ۴۲ مورد ۴۰ مورد آن در کشور در حال انجام است.
آملی لاریجانی افزود: با تصویب پالرمو موافق بودم. آیا تصویب FATF در این شرایط به ما کمکی خواهد کرد یا خیر؟ به آقای پزشکیان گفتم که به دنبال راهی برای برون رفت از این وضعیت باشد
آملی لاریجانی در دیداری با فعالان ارشد اقتصادی اضافه کرد: افای تیاف ۴۲ مورد را شامل میشود و به عنوان یک قرارداد تعریف نشده؛ بلکه یک اقدام مشترک است. البته ما همه قوانین آن را نداریم، با اینحال ۴۰ مورد آن در کشور اجرایی شده است.
او ادامه داد: در این زمینه شخصاً تحقیق کرده و با تصویب پالرمو موافق بودم و این موضوع را به دوستان هم گفتم. به لحاظ فنی، معتقدم که میتوانیم حق تحفظ داشته باشیم، زیرا طبق کنوانسیونهای بینالمللی، در صورتی که مخالفتی با ماهیت قرارداد وجود نداشته باشد، امکان حق تحفظ وجود دارد.
در ادامه یادآور شد: اما در خصوص CFT، خودم کمی تردید دارم، زیرا عناوینی در آن وجود دارد که ممکن است نهادهای بینالمللی از آنها علیه ما استفاده کنند، که البته آن هم باید قابل حل باشد.
لاریجانی در نهایت افزود: گفتوگویی هم با آقای دکتر پزشکیان داشتم تا ببینیم آیا راهی برای خروج از این وضعیت وجود دارد یا خیر. اما نکته مهم این است که آیا FATF در شرایط تحریم تاثیرگذار خواهد بود یا خیر؟