کد خبر: 197281

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

مرکز تجارت فناوری در دانشگاه آزاد راه‌اندازی می‌شود

پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو و میکرو از یکشنبه 13 آبان در محل برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی شهر تهران آغاز شد و روز گذشته به پایان رسید. دانشگاه آزاد با بیش از  40 محصول از 12 استان و 23 واحد دانشگاهی در این نمایشگاه حضور فعالی داشت. 

فرهیختگان: پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو و میکرو از یکشنبه 13 آبان در محل برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی شهر تهران آغاز شد و روز گذشته به پایان رسید. دانشگاه آزاد با بیش از  40 محصول از 12 استان و 23 واحد دانشگاهی در این نمایشگاه حضور فعالی داشت. 

مجید مشکینی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو و میکرو در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درخصوص ارزیابی از حضور فناوران دانشگاه در این نمایشگاه گفت: «باعث افتخار و مباهات برای کشور و دانشگاه آزاد است که هرسال حضور همکارانمان و دانشگاه پررنگ‌تر می‌شود. حوزه نانو دانشگاه درحال ارتقا است و حرکت رو به رشد با سرعت و جهش بیشتری را دنبال می‌کند. حسن غرفه دانشگاه آزاد در نمایشگاه امسال این است که افرادی کم‌سن و سال‌تر و افرادی که هیئت علمی نیستند، آمده‌اند.

برخی دانشجوی کارشناسی هستند و ورود پیدا کرده‌اند. در گذشته اگر نانو گفته می‌شد، فکر می‌کردیم که از نخبگان چندساله هیئت علمی دانشگاه‌ها باشند اما درحال حاضر سن حضور در حد دانشجویان کارشناسی آمده است و این باعث مباهات است. این حرکت وظیفه و بار مسئولین را در هر رده و هرجایگاهی بسیار سنگین می‌کند تا بتوانند همه ‌نوع همکاری کنند و اگر جایی گرهی جلوی پای دانش‌بنیان‌ها و جوانان کشور است بردارند.‌ من می‌شنوم در عین اینکه محصولاتشان را معرفی می‌کنند، مشکلات عجیب و غریب و عدیده هم جلوی پای آنان است.

حضور و فعالیت دانش‌بنیان ها به ویژه در نانو، بار مسئولین در تمامی رده‌ها را سنگین می‌کند تا بتوانند کمک و حمایت کنند. کمک و حمایت کردن از برخی به این‌صورت است که ما قوانین و مقررات اضافه برای آنان نگذاریم و جلوی راه آنان را نگرفته و این شرکت‌ها را آزاد بگذاریم تا بتوانند در فضای بازی که برایشان ایجاد می‌شود، سرعت و توسعه‌ خود را بیشتر کنند.»

وی درخصوص مشکلات مطرح‌شده از سوی فناوران و دانش‌بنیان‌های حاضر در نمایشگاه اضافه کرد: «موارد این‌ها تفکیک شده ‌است. با افراد مختلف که صحبت می‌کردم، می‌دیدم مشکل برخی در مسائل مالی است. برخی حامی مالی دارند و مشکلی در مسائل مالی ندارند اما بازارهای داخلی را خوب نمی‌شناسند و برخی بسیارخوب با بازارهای داخلی آشنایی داشته و با بازارهای خارجی آشنایی ندارند. برخی اطلاعاتشان درمورد رقیبان خود و روش‌های مشابه ناقص است.

ما سعی می‌کنیم به نوعی این‌ها را به هم متصل کنیم. برخی نیز فقط علمی‌ پیش رفتند و در تجاری‌سازی مشکل دارند. بنابراین برای برخی لازم ‌است فردی را کنارشان بگذاریم که کارهای اداری و مقررات را به آنان بگوید تا بتوانند کارخود را انجام دهند. افراد دیگری نیز هستند که باید به صورت تجاری‌سازی به آنان کمک کنیم تا بتوانند علم خود را به بازار رسانند. گاهی اوقات افراد واسطه (mediator) که به فیلدهای مختلف آشنایند، این‌ها را بتوانند به هم متصل کنند. ما به دنبال ایجاد یک مرکز هستیم که بتواند این کار را انجام دهد و سریع‌تر و بهتر از گذشته و حتی به‌صورت مکانیزه، نه به صورت فرد به فرد، تحت یک پلتفرم بتواند این ظرفیت‌ها را باهم آشنا و متصل کند. نام این مرکز تجارت فناوری است. مطالعه آن تا حد زیادی انجام شده ‌است و ان‌شاالله بتوانیم در ماه‌های آینده آن را راه‌اندازی کنیم.» 

او با تأکید بر‌اینکه امسال در همه حوزه‌ها رشد بوده ‌است، افزود: «سال پیش هم در نمایشگاه حضور داشتم اما فرصت نکردم تمام شرکت‌ها و غرفه‌ها را ببینم اما امسال وقت ‌خود را گذاشته‌ام تا به تمام غرفه‌ها سر بزنم.» 
مشکینی به تفاوت غرفه‌های دانشگاه آزاد با دیگر غرفه‌ها اشاره کرد: «دانشگاه ‌آزاد از لحاظ ارتقا و تعداد محصولات، سال گذشته 40 شرکت داشته و امسال 45 شرکت داریم. 5 شرکت از این شرکت‌ها سال گذشته حضور داشتند. یعنی نسبت به سال گذشته تنها 5 شرکت تکراری داشته‌ایم و شرکت‌های جدیدی داریم. این شرکت‌های جدید نوید‌دهنده این است که تعدادی از آن شرکت‌ها کارهای خود را انجام داده و به خارج از اینجا رفته‌اند و شاید خود نیز غرفه داشته ‌باشند. ما همکاران دانشگاه آزاد را داشته‌ایم که در غرفه ما نبوده و به‌صورت یک شرکت مجزا با ستاد نانو آمده‌ بودند، درصورتی که در آنجا نام واحد تهران مرکز را نیز نوشته بودند. از آنها هم بازدید کردم.»

مرتبط ها