کد خبر: 197153

«فرهیختگان» بررسی می‌کند

مهمان بعدی کاخ سفید کیست؟

اهالی ایالت متحده پنجم نوامبر ۲۰۲۴ برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوق‌های رای می‌روند. اما چه کسی پیروز این کارزار انتخاباتی می‌شود؟ ترامپ یا هریس؟

فرهیختگان: آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوق‌های رأی می‌روند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد. بخشی از گزارش‌های «فرهیختگان» درباره انتخابات آمریکا را اینجا بخوانید.

- «جوکر ۳»؛ انتخابات آمریکا با رقابت بسیار نزدیک ترامپ و هریس پیش می‌رود، در صورت باخت خفیف، ترامپ نتایج را می‌پذیرد؟ در صورت پیروزی او رادیکالیسم با جامعه آمریکا چه می‌کند؟


-«فرمان «دو‌حزبی» چرخیده»؛ صرف‌نظر از اینکه چه کسی در کاخ سفید مستقر شود، باز‌تعریف نقش ایالات متحده در عرصه بین‌المللی تداوم خواهد یافت


_«ریاست‌جمهوری یا کسب‌و‌کار خانگی؟»؛ خانواده نامزدهای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا چه تأثیری بر دولت آینده این کشور خواهند داشت؟


-«آمریکا بر سر سه‌راهی»؛ سه سناریوی محتمل برای نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو، قابل‌تصور است. 


-«نظام انتخاباتی آمریکا؛ همه‌چیزهایی که باید بدانید»؛ کمتر از چندساعت به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مانده است. در این انتخابات، بیش از ۱۶۰ میلیون رای‌دهنده ثبت‌نام کرده‌اند و نظام انتخاباتی آمریکا با ویژگی‌های خاص خود، از جمله کالج انتخاباتی و شرایط متفاوت رأی‌دهی، در حال برگزاری است.


- «زباله، دالّ مرکزی انتخابات آمریکا»؛ انتخابات آمریکا حالا دیگر بیش از هر لحظه‌ای در تاریخ کوتاه‌مدت این کشور، شبیه به یک فیلم وسترن شده است؛ کم‌عمق، پرخاشگرانه و اندکی مبتذل! ‌از دوربین جهان، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مانند یک اتوبوسی پر از هواداران پرخاشگر و خشن و خطرناک فوتبال است. 


_«پایان بازی نزدیک است؛ آمریکایی‌های مضطرب ناخن‌های خود را می‌جوند!»؛ رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا به روزهای پایانی خود رسیده و کمتر از یک هفته دیگر معلوم می‌شود چه کسی برنده این ماراتن و شاید هم بهتر باشد بگوییم «نبرد گلادیاتوری» می‌شود.


-«نقش هوش مصنوعی در انتخابات آمریکا»؛ چرخه انتخابات 2024 هم پتانسیل و هم محدودیت‌های هوش مصنوعی را در مبارزات سیاسی نمایان می‌کند.


-«بی طرفی دو روزنامه آمریکایی در انتخابات»؛ صاحبان واشنگتن پست و لس آنجلس تایمز از تحرکات روزنامه‌ها برای حمایت از کاملا هریس نامزد دموکرات‌ها در برابر دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌ خواه، جلوگیری کردند و سنت چندین دهه حمایت از نامزدها را شکستند.


- نگرانی غربی‌ها از زمان پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونی: «ایران هم‌زمان با انتخابات آمریکا ضربه می‌زند»


- «غول فاشیسم این بار از آمریکا برمی‌خیزد؟!»؛ مطرح شدن بحث فاشیسم و فاشیست خواندن ترامپ به وسیله برخی سیاستمداران سابق و کنونی و در کنار آن برخی تحلیلگران سیاسی و اجتماعی در هفته گذشته، جنجال سیاسی بزرگی به پا کرده است. این موضوع واکنش‌های گسترده‌ای را در داخل و حتی خارج از آمریکا به دنبال داشت و حتی موجب شد تا مسئله امکان ظهور نظامی فاشیستی در آمریکا به شکل جدی‌تری مورد توجه قرار گیرد.


-«سیاست‌ورزی پلتفرمی»؛ حضور ایلان ماسک و دونالد ترامپ درکنار هم بیش از هر موضوعی آدم را یاد ضرب‌المثل دو پادشاه در یک اقلیم می‌اندازد. دو شخصیت جنجالی رسانه‌ای که درکنار هم قرار است در انتخابات نوامبر جمهوریخواهان را پیروز کنند. ترامپ که همواره یک شخصیت سیاسی رسانه‌ای بوده است و خودش را مسلط بر همه موضوعات می‌دانست این بار رهبری کمپینش را به ماسک سپرده است و به نظر می‌رسد برای رأی آوردن به او احتیاج دارد؛ چراکه ماسک دارای ویژگی‌هایی است که حسابی به درد ترامپ می‌خورد. 


- «معامله انتخاباتی ترامپ و نتانیاهو»؛ فرضیه‌ای در فضای انتخاباتی آمریکا تقویت شده است؛ اینکه نتانیاهو پیروزی جمهوری‌خواهان و ترامپ را نسبت به پیروزی کامالا هریس و دموکرات‌ها ترجیح می‌دهد. 


-«جریان شناسی رای در انتخابات آمریکا»؛ نظرسنجی‌های انتخاباتی حکایت از پیشتازی جو بایدن، نامزد دموکرات دربرابر دونالد ترامپ جمهوری‌خواه دارد؛ اما باتوجه به نتایج انتخابات 2016، چرا نمی‌توان به این نظرسنجی‌ها استناد کرد؟


- «کار ، کارِ انگلیسی‌هاست»؛ ترامپ حزب کارگر انگلیس را به دخالت در انتخابات و کمک به حزب دموکرات متهم کرده است. پیش از این نیز بازیگران خارجی به دخالت در انتخابات‌ آمریکا متهم شده بودند اما کشیدن آن به سمت یک متحد قدیمی، اتفاقی غیرمنتظره به شمار می‌رود. 


- «چین هم مانند روسیه از بازگشت ترامپ خشنود می‌شود»؛ روزنامه نیویورک‌تایمز تحلیلی را در زمینه ‌دکترین سیاست خارجی‌ ترامپ به قلم ‌دیوید لئونهارت‌ منتشر کرده که اگر‌چه کوتاه و موجز است، اما در‌مورد رویکردهای آینده سیاست خارجی ایالات متحده در صورت پیروزی ترامپ، نکات برجسته فراوانی دارد. 


-«سیاست خارجی معیار مهم رای دهندگان آمریکایی»؛ با توجه به جنگ‌ها در اوکراین و غرب آسیا و نگرانی‌های مربوط به مهاجرت و تغییرات آب و هوایی، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که 62 درصد از رای‌دهندگان سیاست خارجی را موضوعی مهم می‌دانند.


-«فرقی نمی‌کنه کی رئیس‌جمهور باشه»؛  چطور از موضع چین به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نگاه کنیم؟


- «تاد» برای نجات هریس؛ آمریکا می‌خواهد برای نجات رژیم از ضربات دردناک، سامانه ضد موشکی به اسرائیل بدهد.


- «شطرنج جنگ»؛ سایه درگیری‌های خاورمیانه بر انتخابات آمریکا سنگینی می‌کند.


-«50000 قتل برای انتخابات»؛ دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و نتانیاهو با افزایش تنش و جنگ چه پروژه‌هایی را پیش می‌برند.


-«چطور دموکرات‌ها در مورد کریپتو تغییر نظر داده‌اند»؛ در‌حالی‌که دموکرات‌ها هنوز سیاست‌های زیادی در مورد کریپتو مشخص نکرده‌اند، کنوانسیون ملی دموکرات‌ها تغییر قابل توجهی در لحن را نشان داد. این تغییر نظر سیاسی، چیزی فراتر از یک ژست انتخاباتی است.


-«تأثیر لابی‌های صهیونیستی بر انتخابات آمریکا»؛ با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، حمایت‌های مالی لابی‌های صهیونیستی از نامزدها به یکی از موضوعات کلیدی تبدیل شده است. در حالی که نسل‌کشی در غزه توجهات را به خود جلب کرده، این لابی‌ها با کمک‌های میلیاردی خود، برخی نامزدهای حامی فلسطین را کنار زده و سعی دارند تا با حمایت از دونالد ترامپ، او را دوباره به کاخ سفید بازگردانند.


اتحاد 2 حزب برای پیشرفت صنعت ارزدیجیتال»؛ 52 میلیون رأی‌دهنده آمریکایی در کریپتو عضو هستند.

مرتبط ها