کد خبر: 197111

«فرهیختگان» بررسی می‌کند؛

استقلال چگونه برابر الهلال موفق می‌شود؟

اگر استقلال بتواند مثل بازی با النصر انسجام تیمی خود را در میدان حفظ کند و مثل این دیدار نمایش آبرومندانه‌ای را ارائه بدهد، شاید در این مسابقه اتفاق بزرگ دیگری رقم بخورد. این در حالی است که استقلال در دیدارهای اخیر برابر الهلال نتایج خوبی را به دست آورده و از این لحاظ یعنی شرایط روحی و روانی در دیدارهای رو در رو، دست بالا با شاگردان موسیمانه است.

تیم استقلال ایران در هفته چهارم رقابت‌های لیگ نخبگان آسیا در حالی فرداشب در ورزشگاه کینگدام آره‌نا در دیداری موسوم به ال‌کلاسیکوی آسیا مهمان الهلال عربستان است که دو تیم در جدول رده‌بندی لیگ‌های خود از وضعیت متفاوتی برخوردارند. در یک سو در عربستان، الهلال بدون شکست مقتدرانه در صدر جدول قرار دارد و از سوی دیگر استقلال در یکی از وخیم‌ترین و بحرانی‌ترین برهه‌های خود در تاریخ این باشگاه در پایان هفته دهم لیگ برتر با 8 امتیاز از 9 مسابقه در رده چهاردهم جدول رده‌بندی قرار دارد. 

 آنالیز دیدارهای اخیر حریف فرداشب استقلال به خصوص دیدار با النصر نشان می‌دهد که پایداری در تیم الهلال با کیفیت خوبی وجود دارد. پایداری به این معنا که آن‌ها در بازی کردن نوسان ندارند و هماهنگی بین خطوط و جزئیات این تیم به خوبی انجام می‌شود. البته در برخی مواقع به خاطر حمایت از حمله در فاز هجومی، امکان این امر وجود دارد که به حریف هم موقعیت بدهند ولی در سوی دیگر هم باید دید که چه بازیکنانی در مقابل تیم عربستانی بازی می‌کنند و آیا اصولا قدرت استفاده از این ضعف و تزلزل در خط دفاعی این تیم را دارند یا خیر! 
از سوی دیگر سرعت تیمی و انتقال توپ از دفاع به حمله یکی از شاخصه‌های اصلی الهلال به شمار می‌رود، بنابراین تجمع و انسجام تیمی می‌تواند به خوبی این حربه تیم عربستانی را پوشش داده و جلوی سرعت این تیم را بگیرد. بنابراین اگر استقلال بتواند با انسجام تیمی، بعد از به دست آوردن توپ به بازی سرعت داده و خط دفاعی حریف را غافلگیر کند با تعداد کمی از مدافعان حریف عربستانی مواجه شده و در صورت تمرکز و هوشمندی می‌تواند به این تیم ضربه لازم را بزند. 
همه این‌ها در حالی هستند که انتقال از خط حمله به خط دفاعی در این تیم به کندی انجام شده و این امر ضعف اساسی را در ترکیب الهلال به وجود می‌آورد. همچنین این تیم از بازیکنان تکنیکی بهره می‌برد اما با انسجام و حفظ کردن فاصله‌ها و تجمع در نقاط مختلف زمین می‌توان در مقابل حرکات تکنیکی و خلاقانه این نفرات موفق عمل کرد. 
در این خصوص نکته مهم اینکه این بازی در خانه الهلال و مقابل تماشاگران پرشور این تیم برگزار می‌شود و همچنین نتایج اخیر این تیم و روند شکست ناپذیری طولانی‌مدت آن‌ها در رقابت‌های مختلف، انگیزه آن‌ها را بالاتر برده است. 
استقلالی‌ها در زمان دفاع کردن در زمین خود حتما باید مراقب حرکت‌های ترکیبی و انفرادی حریف باشند. الهلال در تعویض بازی خیلی با مهارت عمل می‌کند و در بازی‌های ترکیبی در کانال‌های کناری و نیم‌فضاها در داخل هجده قدم به خوبی از آن‌ها استفاده می‌کند. تیم حریف دارای مهره‌هایی است که هم روی زمین و هم روی هوا ماهرانه کار می‌کنند و نمونه آن را روی گل تساوی برابر النصر به خوبی می‌توان تماشا کرد؛ جایی که ساویچ با یک ضربه سر استثنایی دروازه النصر را گشود‌ تا زنگ خطر را برای مدافعان استقلال به صدا دربیاورد. 

اما آنالیز استقلال هم نشان می‌دهد که اگر مدافعان چپ و راست این تیم مثل بازی‌های گذشته در لیگ ایران حکم گوش چپ و راست را بازی کرده و بخواهند فارغ از کمک به فاز دفاعی، بالا بازی کنند، وضعیت استقلال در نتیجه‌گیری قطعا بدتر هم خواهد شد. شاید در ایران این نقطه ضعف باعث شود که از چند موقعیت فقط یکی دو تا از آن‌ها تبدیل به گل شوند اما مهاجمان بی‌رحم الهلال قطعا از این فرصت‌ها بیشترین بهره را برده و کوچک‌ترین اشتباهات برابر آن‌ها می‌تواند تاوان سختی داشته باشد. 
بنابراین موسیمانه هم می‌داند که بازیکنانش باید منسجم و نزدیک به هم بازی کنند تا این تیم در زمین بتواند نقاط ضعف خود را پوشش بدهد. به همین منظور و برای دستیابی به انسجام تیمی هم شاید بد نباشد که سوای رضاییان و جلالی، سرمربی استقلال از سه دفاع مرکزی به منظور برتری عددی و تجمع در یک سوم دفاعی تیمش استفاده کند. در این بخش نیز خط جلوی استقلال باید به خط دفاعی کمک کرده و اجازه بازیسازی را از همان عقب زمین الهلال از این تیم بگیرد. البته انسجام تیمی در عرض و عمق مثل بازی با النصر می‌تواند راهگشای استقلال در این دیدار باشد. 
در این باره باید فکری هم به حال سالم الدوساری، یکی از بهترین بازیکنان آسیا و آماده‌ترین بازیکن این روزهای الهلال کرد. بازیکنی که به خوبی در عرض حرکت کرده و با شوت‌های کات‌دارش دروازه حریفان را مقهور می‌کند. شاید بهتر باشد رضاییان در سمت راست استقلال دیگر از فکر رونالدو بیرون بیاید و این بار طرح و برنامه‌ای برای مهار الدوساری داشته باشد؛ بازیکنی که این روزها از فوق ستاره پرتغالی هم آماده‌تر است! 

بنابراین اگر استقلال بتواند مثل بازی با النصر انسجام تیمی خود را در میدان حفظ کند و مثل این دیدار نمایش آبرومندانه‌ای را ارائه بدهد، شاید در این مسابقه اتفاق بزرگ دیگری رقم بخورد. این در حالی است که استقلال در دیدارهای اخیر برابر الهلال نتایج خوبی را به دست آورده و از این لحاظ یعنی شرایط روحی و روانی در دیدارهای رو در رو، دست بالا با شاگردان موسیمانه است. همچنین آبی‌های پایتخت وقتی به خارج از کشور می‌روند از انگیزه خاصی برخوردار شده و بهره‌برداری از این انگیزه بدون شک با کسب نتیجه‌ای در خور‌ شأن این باشگاه پرطرفدار ایرانی خواهد بود. 
در هر صورت پرواضح است برای اینکه به قول موسیمانه استقلال از چاه بیرون بیاید، به انگیزه بالا و توان دسته‌جمعی و تلاش مضاعفی برای دیدارهای پیش روی خود نیاز دارد. این دیدار می‌تواند راه نجات آبی‌ها در راه موفقیت‌های بعدی و بازگشت دوباره به ریل همیشگی باشد؛ دیداری که می‌تواند یک‌شبه ره صد‌ساله را ایفا کند و بمب روحیه و انگیزه برای دیدارهای بعدی در اردوی استقلال باشد.

متن کامل گزارش محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق، خبرنگار گروه ورزش را در روزنامه فرهیختگان بخوانید

مرتبط ها