کد خبر: 197105

«فرهیختگان» بررسی کرد

۳۴ هزار تحریم آمریکا علیه ۲۶ کشور

بررسی‌های «فرهیختگان» نشان می‌دهد تحریم‌های ظالمانه ایالات‌متحده فقط منحصر به ایران و چند کشور نیست و این کشور با سوءاستفاده از ابزار دلار و تسلط بر سیستم پولی و مالی جهان و گستردگی روابط تجاری درحال حاضر بیش از 34 هزار عنوان تحریمی را بر حدود 26 کشور تحمیل کرده که در این گزارش تنها به برخی از مهم‌ترین این تحریم‌ها اشاره می‌شود.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ایالات‌متحده آمریکا اولین اقدامات خصمانه و به عبارتی تحریم‌های ظالمانه را علیه مردم ایران و حکومت نوپا و انقلابی اعمال کرد. آمارها نشان می‌دهد ایران با 5 هزار عنوان تحریمی، به‌لحاظ تعداد تحریم‌ها (اشخاص و شرکت‌ها و نهادها، صنایع و زیرساخت‌ها) در رتبه دوم پس از روسیه قرار دارد. البته این تمام ماجرا نیست؛ چراکه رتبه اولی روسیه درحالی است که تحریم‌های ایران به‌لحاظ کمی و کیفی فراتر از تحریم‌های روسیه است. تحریم‌های ضد‌ایرانی بارها درگیر فرازونشیب و گسترش دامنه اجرایی شده است.

طی 45 سال اخیر موضوع تحریم به دلیل پیچیدگی، ‌‌ابعاد گوناگونی از موضوعات سیاسی، جامعه‌شناسی، اقتصاد و فرهنگ را در خود جای داده است. درحال حاضر تحریم‌های ایران تقریبا همه بخش‌های زیرساختی از بانک مرکزی و بانک‌ها گرفته تا کشتیرانی، هواپیمایی، خودروسازی، پتروشیمی‌ها، فولاد و همه فلزات، سرمایه‌گذاری خارجی و غیره را در بر گرفته است. کارشناسان می‌گویند دلیل اینکه گفته می‌شود تحریم‌های ایران رتبه اول را به‌لحاظ کیفی در جهان دارند این است که در کشوری همچون روسیه هنوز ساختار پرداخت رسمی خارجی کار می‌کند، این درحالی است که این ساختار برای ایران کاملا از بین رفته است. همچنین در اغلب کشورها و حتی روسیه، تعداد تحریم‌ها را تعداد اشخاص حقیقی بالا برده‌اند، درحالی‌که بخش قابل‌توجهی از تحریم‌های ایران زنجیره‌ای از صنایع، شرکت‌ها، بانک‌ها، بیمه‌ها، کشتیرانی، هواپیمایی، صنعت ریلی و در یک کلمه کل اقتصاد است.

بررسی‌های «فرهیختگان» نشان می‌دهد تحریم‌های ظالمانه ایالات‌متحده فقط منحصر به ایران و چند کشور نیست و این کشور با سوءاستفاده از ابزار دلار و تسلط بر سیستم پولی و مالی جهان و گستردگی روابط تجاری درحال حاضر بیش از 34 هزار عنوان تحریمی را بر حدود 26 کشور تحمیل کرده که در این گزارش تنها به برخی از مهم‌ترین این تحریم‌ها اشاره می‌شود. کارشناسان به ایالات‌متحده هشدار داده‌اند که «سلاح‌سازی دلار علیه کشورها» قطعا می‌تواند اتحادی از کشورها را برای دلارزدایی ایجاد کند؛ اتحادی شبیه به آنچه روسیه و چین برای کنار گذاشتن دلار از مبادلات دوجانبه را ایجاد کردند. 

متن کامل گزارش گروه اقتصاد را در روزنامه «فرهیختگان» بخوانید

مرتبط ها