این اولینبار نبود که تصویری از خلبانی رئیس مجلس در رسانهها منتشر میشد، این بار اما مقصد متفاوت بود. هواپیمای ایران به خلبانی رئیس مجلس در منطقه پروازممنوع در شرایط جنگی در بیروت به زمین نشست. خلبانی رئیس مجلس در آسمان بیروت در همان دقایق ابتدایی موردتوجه رسانههای عربی قرار گرفت. پیشازاین سفر عباس عراقچی به بیروت، در میانه تهدید و حملات رژیم، هم واکنشهای زیادی در رسانههای بینالمللی داشت. این بار سفر رئیس مجلس به بیروت، از همان دقایق ابتدایی بازتاب زیادی در رسانههای بینالمللی داشت.
محمدباقر قالیباف بعد از دیدار با نخستوزیر و رئیس مجلس لبنان، به خیابانهای جنگزده بیروت رفت. تصویری که رسانهها از این بازدید منتشر کردند، گویی شباهتی به حضور در یک منطقه تحت حمله و شرایط جنگی نداشت، خونسردی رئیس مجلس در بازدید از این منطقه آن هم حین گشتزنی پهپادهای رژیمصهیونیستی، بازتاب زیادی در رسانههای بینالمللی پیدا کرد. آن هم درحالیکه رژیمصهیونیستی هر روز اخبار و ادعاهایی در مورد هدف قراردادن مواضع ایران مطرح میکند. این حضور رئیس مجلس تصویر اقتدار و شجاعت ایرانیان را در میانه بحران و در یک منطقه جنگزده نشان میدهد و البته پیام روشنی نیز در حمایت ایران از محور مقاومت دارد.
رئیس مجلس در سفر خود، بر اعمال جنگ روانی بر دشمن نیز دقت ویژهای داشت. خلبانی هواپیما، حضور در خیابانهای بیروت، کنار خرابههای ناشی از حملات رژیمصهیونیستی و گفتوگوی چهرهبهچهره با خبرنگاران و مردم ساکن لبنان، سفر رئیس مجلس را در رسانههای عربی موردتوجه ویژه قرارداد. درست در میانه جنگ روانی رژیمصهیونیستی علیه ایران و القای اینکه مقامات ایران از پاسخ احتمالی صهیونیستها، هراس دارند.
نوع حضور رئیس مجلس در لبنان این پیام را برای رژیم به همراه داشت که مقامات ایرانی حتی برای حضور در کشورهای دوست و همسایه آن هم در شرایطی که تحت حملات رژیمصهیونیستی قرار دارند، هراسی ندارند و تصویر شجاعانهای را از ایران در میانه بحران به رسانهها نشان داد.
نکته دیگری که در مورد سفر رئیس مجلس موردتوجه قرار میگیرد این است که از ابتدای عملیات طوفان الاقصی، رژیمصهیونیستی فاصله انداختن میان کشورهای حامی محور مقاومت را کلید زد. صهیونیستها در این مدت تلاشهای زیادی برای فاصله انداختن میان ایران و محور مقاومت انجام دادند. ترور شهید هنیه در تهران یکی از این اقدامات در راستای تضعیف روابط ایران و مقاومت بود. بعد از ترور شهید سیدحسن نصرالله، رژیم تلاش کرد با به راهانداختن جنگ روانی، اینطور القا کند که نفوذ و کوتاهی از جانب ایران، منجر به شهادت نصرالله شده تا بر روابط ایران و محور مقاومت سایه بیندازند.
سفر دومین مقام رسمی ایران آن هم در میانه بحران در راستای تقویت روابط محور مقاومت صورت میگیرد. بازتاب این خبر در رسانههای عربی بهروشنی این پیام را منتقل میکند ایران برخلاف فضاسازی رژیمصهیونیستی، کنار حزبالله لبنان قرار دارد و حتی در میانه بحران و درگیری نیز مقامات رسمی به این کشور سفر میکنند. یکی از اثرات مهم این سفر را میتوان خنثیکردن تلاشهای رژیم برای فاصله انداختن میان ایران و حزبالله لبنان دانست.
در شرایط بحرانی، تنها چیزی که میتواند یک کشور را آسیبپذیر کند، وجود چندصدایی و اختلاف میان مقامات و مسئولان آن است، اتفاقی که رژیمصهیونیستی در یک سال گذشته به بدترین شکل ممکن آن را تجربه کرد. در نقطه مقابل اما رسانههای وابسته به رژیم تلاشهای زیادی برای القای چندصدایی در میان مقامات رسمی کشور انجام دادند. فضاسازی که در جریان سفر مسعود پزشکیان به نیویورک اتفاق افتاد، ازجمله این اقدامات بود. در این فضا سفر رئیس مجلس بعد از سفر وزیر خارجه این تصویر را نشان میدهد که میان مقامات رسمی ایران، در مورد مقاومت و حمایت از آرمان فلسطین، اتفاقنظر وجود دارد.
متن کامل گزارش زهرا طیبی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید