کد خبر: 194063

خبر مرگ برای تل‌آویو؛

ماه میلادی آینده خروج آمریکا از عراق نهایی می‌شود

طوفان الاقصی تنها صهیونیست‌ها را نسبت به آینده خود در سرزمین‌های اشغالی بیمناک نکرد، بلکه کاسه و کوزه آمریکا در منطقه را نیز برهم زد. خروج نظامی آمریکا از عراق می‌تواند به معنای ایجاد فضای جدیدی در منطقه باشد. اهمیت این خروج به اندازه‌ای زیاد است که پس از آن، تعدادی از متحدان واشنگتن نیز به مزایای قابل توجهی دست می‌یابند. 

فرهیختگان: طوفان الاقصی تنها صهیونیست‌ها را نسبت به آینده خود در سرزمین‌های اشغالی بیمناک نکرد، بلکه کاسه و کوزه آمریکا در منطقه را نیز برهم زد. روز گذشته خبرگزاری تسنیم گزارش کرد، منابع آگاه به این رسانه اطلاع داده‌اند که قرار است تا یک  ماه آینده پرونده خروج آمریکا از عراق حل‌وفصل شود. به گفته این منبع، قرار است وزیرخارجه عراق ماه آینده میلادی به واشنگتن سفر کند.

در جریان این سفر و در یک نشست خبری بیانیه پایان مأموریت نیروهای ائتلاف بین‌المللی در عراق قرائت خواهد شد. براساس گزارش تسنیم، خروج نیروهای ائتلاف بین‌المللی از سراسر عراق جز اقلیم کردستان در سپتامبر سال 2025 آغاز می‌شود. همچنین نیروهای ائتلاف بین‌المللی در سپتامبر 2026 اقلیم کردستان را نیز تخلیه خواهند کرد. 

این خروج در سایه درگیری‌های خونین و شدید طی ده ماه اخیر حاصل شده است. گروه‌های مقاومت نزدیک به 200 حمله علیه پایگاه‌های آمریکا تدارک دیده و ده‌ها سرباز این کشور را کشته یا زخمی کرده‌اند. 

خروج نظامی آمریکا از عراق می‌تواند به معنای ایجاد فضای جدیدی در منطقه باشد. اهمیت این خروج به اندازه‌ای زیاد است که پس از آن، تعدادی از متحدان واشنگتن نیز به مزایای قابل توجهی دست می‌یابند. 
 آمریکا حضور اشغالگرانه و یکجانبه خود در منطقه را از طریق اشغال نظامی افغانستان و عراق کلید زد. حضور در افغانستان در سال 2021 به پایان رسید و به پایان رسیدن حضور نظامی در عراق، شکست کامل پروژه‌ای است که در نخستین سال‌های قرن بیست‌و‌یکم به اجرا درآمد. 
 آمریکا در افغانستان و عراق دولت‌های ضعیفی تشکیل داد تا همیشه بهانه‌ای برای حضورش در این کشورها وجود داشته باشد. در افغانستان به هر شکل این دولت ضعیف از بین رفته و حکومت قدرتمندتری تشکیل شد؛ هرچند درخصوص آن ملاحظاتی وجود دارد. خروج نظامی آمریکا از عراق نیز می‌تواند زمینه‌ساز تقویت دولت مرکزی، افزایش امنیت و اجرای پروژه‌های بزرگ شود. 

تحول صحنه نظامی، برای هیچ دولتی به اندازه رژیم دلهره‌آور نیست. بدون حضور آمریکا در فضای بین ایران و رژیم، هر دو تقریبا همسایه می‌شوند. 
 با تخلیه پایگاه‌های اختصاصی آمریکا، سامانه‌های جاسوسی، راداری و پدافندی این کشور نیز جمع‌آوری می‌شوند. این مساله می‌تواند به تسهیل حملات ضروری محور مقاومت به رژیم منجر شود. اگر تل‌آویو بار دیگر کار را به جایی برساند که محور مقاومت مجبور به پرتاب پهپاد و موشک به‌سمت فلسطین اشغالی شود، صهیونیست‌ها به عمق کمی برای پدافند هوایی دسترسی خواهند داشت. باید توجه کرد در صورت احیای حاکمیت عراق در استان‌های غربی، اردن نیز در صورت کمک به دفاع هوایی رژیم، با مخاطره مواجه خواهد شد و بر همین اساس احتمال دارد اردنی‌ها تصمیم بگیرند به این روابط ویژه پایان دهند. 

آمریکا نفوذ بزرگی در عراق دارد که تنها یکی از ابعاد آن نظامی است؛ هرچند همین بعد را باید بزرگ‌تر از دیگر ابعاد دانست. نفوذ واشنگتن در بغداد به اندازه‌ای پیچیده است که حضورش نظامی‌اش در عراق نیز تنها در یک شاخه به حضور مستقیم نظامی‌اش مربوط می‌شود. آمریکا در چند یگان نظامی عراق قدرت داشته و همزمان ابزار گروه‌های تکفیری و تروریستی را نیز در دست دارد. با این وجود پس از عقب‌نشینی نظامی آمریکا، بساط این نفوذها نیز برچیده خواهد شد. 

لابی یهود، حضور نظامی آمریکا در منطقه برای دفاع از رژیم را ضروری می‌داند. بر همین اساس سیاست‌های آمریکا در غرب آسیا و به‌ویژه عراق به‌شدت تحت‌تاثیر یهودیان است. آلینا رومانوفسکی، سفیر آمریکا در عراق و دن شاپیرو، رابط ویژه دولت بایدن با رژیم‌صهیونیستی در امور ایران، هردو یهودی‌ هستند.

استفاده از شاپیرو که وظیفه اتصال میان رژیم و دموکرات‌ها را برعهده دارد، در چنین پستی نشان‌دهنده اهمیت مهار ایران در سیاست صهیونیست‌هاست. اگر یهودیان یکی از محورهای اصلی تعیین‌کننده سیاست آمریکا در غرب آسیا باشند، حضور نظامی آمریکا در خاک عراق، سوریه و اردن برای دفاع از رژیم اهمیت بالایی می‌یابد. حتی هوکشتاین که وظیفه هدایت گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان تل‌آویو و بیروت را از طرف دولت بایدن برعهده دارد نیز یهودی است. 

متن کامل گزارش سیدمهدی طالبی، دبیرگروه جهان‌شهر را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

مرتبط ها