کد خبر: 193726

اشک رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی برای شیمون پرز؛

چرا محمود عباس در خاکسپاری شهید هنیه شرکت نکرد؟

سابقه خیانتکارانه و خون‌بار محمود عباس علیه مقامت نشان می‌دهد حضور نیافتن محمودعباس در مراسم خاکسپاری شهید هنیه در قطر، مهر تاییدی بر تمایلی است که تشکیلات خودگردان نسبت به رژیم‌صهیونیستی دارد. این تشکیلات بارها به منازل رهبران حماس هجوم برده و آنها را تهدید یا بازداشت کرده است.

فرهیختگان: پس از تشییع باشکوه اسماعیل هنیه در تهران که به‌طور مستقیم از 30 شبکه پخش زنده می‌شد، مراسم خاکسپاری کوچک این شهید در قطر، شاهد واقعه ناخوشایند عدم حضور محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی بود. در فرآیند ترور تا خاکسپاری، هردولت به فراخور جایگاهش واکنش‌هایی نشان داد؛ برخی صرفا به‌دلیل رابطه با ایران انجام عملیات در خاک این کشور را محکوم کرده و تعداد معدودی از دولت‌های اسلامی که ارتباطاتی با حماس داشتند، شهادت اسماعیل هنیه را تسلیت گفتند. با این وجود مشخص بود که گروه‌های فلسطینی به‌ویژه سران تشکیلات خودگردان، نباید واکنشی غیرمعمول نشان دهند. همزمان با مراسم خاکسپاری معمول در قطر، دوربین‌ها جمعیت اندک حاضر را زیر و رو کردند تا محمود عباس را بیابند. رئیس تشکیلات خودگردان که شخصیتی پا در رکاب دارد، در سال 2016 پس از خبر مرگ شیمون پرز، نهمین رئیس‌جمهور رژیم‌صهیونیستی در مراسم خاکسپاری او شرکت کرد و چند قطره اشکی نیز ریخت. محمود عباس که عاشق مراسم و عکس یادگاری است اما برای مراسم خاکسپاری اسماعیل هنیه، به اعزام نماینده‌ای از جانب خود به قطر اکتفا کرد. سال‌هاست چنین رفتارهایی از سوی محمود عباس و طبقه فاسد نزدیک به او، خون به دل فلسطینی‌ها کرده است. آنها در نبرد فراگیر خود با اشغالگران باید مزدوران فلسطینی‌تبار صهیونیست‌ها را هم تحمل کنند. 

دستگاه‌های امنیتی تشکیلات خودگردان طی سال‌های استقرارشان در کرانه باختری با رژیم‌صهیونیستی همکاری و هماهنگی‌های اطلاعاتی داشته‌اند. این تشکیلات بلافاصله پس از ریاست محمود عباس در پی شناسایی هسته‌های گروه‌های مقاومت برآمد. دستگاه‌های امنیتی محمود عباس علاوه‌بر سرکوب اعتراضات و گردهمایی‌های مردمی، خود به‌طور مستقل دست به ترور و دستگیری مبارزان می‌زند. یکی از این نمونه‌ها «عدنان الحصری» یکی از اعضای حماس است که سال‌ها قبل توسط تشکیلات خودگردان در طولکرم بازداشت شد. بکر الحصری پسر او در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود آنچه موجب بازداشت شدن پدرش در زندان‌های تشکیلات خودگردان شد، هماهنگی اطلاعاتی است که میان رژیم و تشکیلات به‌منظور ممانعت از فعالیت‌های آزادی‌خواهانه فلسطینی‌ها صورت گرفت.

دستگیری رهبران حماس توسط تشکیلات خودگردان از سابقه‌ای دیرینه برخوردار است. دستگیری «ابراهیم ابوسالم» نماینده حماس در مجلس قانونگذاری فلسطین در شهرک «بیر نبالا» نیز یکی دیگر از این اقدام‌هاست. طبق گزارش‌های منتشر شده پیش از دستگیری ابوسالم، ساعت یک بامداد به وقت فلسطین اشغالی، اعضای تشکیلات خودگردان به منزل وی هجوم آورده و پس از بازرسی اجباری منزلش، او را دستگیر کردند. دستگیری او واکنش‌های منفی متعددی را در رسانه‌ها به همراه داشت.  فلسطینیان ساکن کرانه یا فلسطینی‌هایی که قرابت جغرافیایی با اعضای تشکیلات خودگردان دارند، توسط خود تشکیلات و نیروهای تحت امر محمود عباس کنترل شده و اطلاعات آنها در اختیار صهیونیست‌ها قرار می‌گیرد. تشکیلات، اطلاعات را در اختیار رژیم قرار داده و رژیم آنها را دستگیر کرده یا به شهادت می‌رساند. تشکیلات خودگردان کرانه باختری از این مبادله و هماهنگی اطلاعاتی منتفع می‌شود؛ چراکه با هماهنگی اطلاعاتی که با رژیم ایجاد کرده است، مخالفان خود را مهار کرده و احتمال احیای نفوذش در غزه را تقویت می‌کند.

درباره همکاری تشکیلات خودگردان با رژیم می‌توان به مقاله «جکی خوجی» سردبیر رادیو نظامی اسرائیل در روزنامه «معاریو» اشاره کرد. او در این گزارش اعلام می‌کند صهیونیست‌ها از طریق اطلاعاتی که توسط تشکیلات خودگردان در اختیارشان گذاشته می‌شود، «عملیات‌های خود را انجام داده و از به خطر افتادن جان سربازان اسرائیلی جلوگیری می‌کنند.» خوجی با تاکید بر اینکه این تبادلات توسط محمود عباس و با نظارت او صورت می‌گیرد، او را به‌عنوان «بزرگ‌ترین شریک فلسطینی اسرائیل» معرفی کرده است. او می‌گوید با وجود عدم‌رضایت گروه‌های مقاومت فلسطینی با این ارتباط، از آنجایی که هم صهیونیست‌ها و هم تشکیلات خودگردان به‌ویژه محمود عباس از این ارتباط منتفع می‌شوند، «ادامه و تقویت این همکاری» لازم و ضروری است. 

متن کامل گزارش فاطمه بریمانی، خبرنگار گروه جهان‌شهر را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

مرتبط ها