کد خبر: 193691

تحلیل دیاکو حسینی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

مناسب‌ترین واکنش به ترور اسماعیل هنیه چیست؟

تحلیلگر مسائل بین‌الملل معتقد است: «هر پاسخ نظامی که به این اقدام داده می‌شود به هر کیفیتی و با هر فاصله زمانی باید یک مدیریت فضای عمومی و داخلی روی آن اتفاق بیفتد. پیوست رسانه‌ای باید داشته باشیم، پیوست افکار عمومی باید داشته باشیم.»

فرهیختگان: دیاکو حسینی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل مناسب‌ترین واکنش به ترور اسماعیل هنیه توسط اسرائیل را در گفت‌وگو با «فرهیختگان» بررسی کرد. او در گفتگویی با خبرنگار «فرهیختگان»گفت: اسرائیل می‌توانست آقای هنیه را در دوحه یا حتی در جاهای دیگری که ایشان می‌رفت هدف قرار دهد. اینکه دقیقا این روز و این مکان را انتخاب می‌کند به این معنی است که اهداف سیاسی برای اسرائیل بسیار مهم‌تر از نفس حذف آقای هنیه بود.

حسینی گفت: دولت چهاردهم اسم خودش را وفاق ملی گذاشته است. در دورانی که به نظر می‌رسید ناامیدی‌هایی در بین مردم وجود دارد و اختلاف‌نظرها عمیق است یک انتخابات برگزار شد؛ نتیجه‌ای حاصل شد که مقداری در بین مردم ما یک بارقه‌های امید به تغییر به وجود آمد و دولت جدید هم براساس وفاق ملی بنا را گذاشت که حرکت را ادامه بدهد.

وی افزود: برای اسرائیلی‌ها طبعا این موضوع بسیار خطرناک بود. برای اینکه آنها سال‌ها وقت صرف کرده بودند که ایران را دوقطبی و دو دسته نگه دارند. این دو‌دستگی و دو‌قطبی بودن در موضوعات مختلف از جمله درباره مناقشه فلسطین و اسرائیل می‌توانست در خدمت منافع اسرائیل باشد؛ بنابراین صحبت از وفاق در این مقطع زمانی در ایران به نظرم کاملا به زیان اسرائیل بود. چنین حمله‌ای و واکنش‌های بعدی می‌تواند دوباره یک دو‌قطبی یا چند‌قطبی را در ایران ایجاد کند که در نتیجه به وحدت ملی آسیب می‌زند. اگر ما گرفتار واکنش‌های احساساتی و تندی بشویم در نتیجه آن یک اقدام صرفا نظامی برای جبران زخم ایجاد‌شده مطالبه می‌شود. این می‌تواند به نفع اسرائیل باشد و پازل آن را تکمیل کند. 

حسینی همچنین تصریح کرد: این همان چیزی است که اسرائیلی‌ها به نظرم تمایل به انجامش دارند. در این بازی و در این جنگ روانشناختی که توسط اسرائیل آغاز شده است ادامه حرکت بسیار مهم است. ما باید نشان بدهیم که حمله به خاک ایران ولو اینکه یک غیرایرانی هدف قرار گرفته شده باشد برای ما غیرقابل تحمل است و باید پاسخ داشته باشد. اما شیوه انجام این اقدام، زمان‌بندی این پاسخ و کیفیت آن می‌تواند در رسیدن اسرائیل به اهدافش کمک‌کنند بوده یا آن را از رسیدن به این اهداف ناامید سازد.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: اولین چیزی که ما در این مقطع زمانی به آن نیاز داریم این است که اجازه بدهیم که دولت جدید کار خودش رو شروع بکند. هنوز وزرا تعیین نشده‌اند و در جای خود مستقر نیستند. وزرای سابق هم طبیعتا استقرار پیشین را ندارند. بنابراین هر نوع واکنشی در زمانی که دولت در حال انتقال است به نظر می‌رسد اقدامی در زمان نا‌مناسب است و دوم اینکه دولت باید به نوبه خودش مسئولیت مدیریت فضای داخلی و بین‌المللی را برعهده بگیرد.

متن کامل مصاحبه علی مزروعی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

مرتبط ها