فرهیختگان آنلاین: سیستم سهمیهبندی مشاغل دولتی در بنگلادش تا کنون حاشیههای مختلفی را پشت سر گذاشته است؛ براساس این قانون، اعضای خانواده مشارکت کننده در جنگ استقلال بنگلادش از پاکستان، ۳۰ درصد از استخدام مشاغل دولتی را به خود اختصاص میدهند. با وجود اینکه سهمیه ها تا حد زیادی در سال ۲۰۱۸ حذف شد اما ماه گذشته، دادگاه عالی بنگلادش سهمیه بندی را برای خانواده جانبازان جنگ استقلال بازگرداند و موج جدیدی از اعتراضات را در این کشور آغاز کرد.
اعتراضات جاری در بنگلادش از اول ژوئیه (۱۱ تیر) و با برگزاری یک راهپیمایی مسالمتآمیز در دانشگاه «داکا» آغاز شد. پس از آن به تجمعات خیابانی روزانه در سایر دانشگاهها و شهرهای سراسر کشور تبدیل شد که در برخی از موارد شامل محاصره راه آهن و جادهها نیز شد. تا اینکه اعضای شاخۀ دانشجویی حزب حاکم در تاریخ ۱۵ ژوئیه (۲۵ تیر) به تظاهرکنندگان دانشجویی در محوطه دانشگاه «داکا» حمله میکنند و موجب تشدید درگیری بین نیروهای امنیتی، معترضان و حامیان دولت شد.
معترضان این سیستمبندی را تبعیض آمیز دانسته و به نفع حامیان حزب حاکم نخست وزیر حسینه است. شیخ حسینه در دیماه سال گذشته، با حاشیههای فراوان برای چهارمین بار پیاپی در انتخابات پارلمانی این کشور به پیروزی رسیده است و احزاب مختلف بنگلادش به نتیجه و نحوه برگزاری انتخابات اعتراض کرده بودند.
با گسترش اعتراضات در این کشور، پلیس برگزاری تجمعات عمومی در داکا، پایتخت بنگلادش را ممنوع و اینترنت را قطع کرده بود تا از تشدید اعتراضات خشونتآمیز در این کلانشهر ۲۰ میلیون نفری جلوگیری کند اما این اقدامات نتیجهای نداشت و به نقل از رویترز، این اعتراضات به کشته شدن دست کم ۱۱۴ نفر منجر شده است.
دادگاه استیناف، دیوان عالی بنگلادش امروز یکشنبه در پی اعتراضات اکثر سهمیههای مشاغل دولتی را لغو کرد. ابومحمد امینالدین، دادستان کل بنگلادش با اعلام صادر شدن دستور تخصیص ۹۳ درصد مشاغل دولتی به نامزدها براساس شایستگی بیان کرد: ««امیدوارم بعد از حکم امروز، اوضاع به حالت عادی برگردد.»