کد خبر: 193196

جی‌دی‌ونس چگونه نامزد جمهوری‌خواهان را تقویت می‌کند؟

معاون ترامپ از خودش هم ترامپیست‌تر است

این روزها دوگانه ترامپ- ونس به‌سرعت درحال افزایش قدرت است. کاری که ترامپ با اعلام نامزدی ونس به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور انجام داد، این بود که نسخه‌ای جوان تر، خوش‌تیپ‌تر و سخنور‌تر از خودش را برگزید و درواقع پیام خود را تقویت کرد.

فرهیختگان: این روزها تحولات آمریکا آنچنان پر‌شتاب و توام با اتفاقات غیر‌مترقبه به پیش می‌رود که نه‌تنها موجب غافلگیری همه مردم دنیا شده، بلکه حتی امکان و قابلیت پیش‌بینی تحولات آینده این کشور را از تحلیلگران سیاسی سلب کرده است.

با این حال به فاصله چند ماه به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده می‌توان نمایی از اوضاع کلی رقابت‌های انتخاباتی را اینگونه توصیف کرد که برخلاف ماه‌های آغازین کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری، در حال حاضر آرامش از اردوگاه دموکرات‌ها رخت بر بسته و اوضاع جسمانی بایدن و دیدگاه‌های متفاوت در‌مورد باقی ماندن یا خروج وی از کارزار انتخاباتی، بلبشویی را در اردوگاه آبی‌ها به پا کرده است.

البته همه می‌دانند که متقاعد کردن بایدن به خروج از کارزار انتخاباتی تنها آغاز راه خواهد بود؛ چراکه حتی پس از خروج وی، دردسر دموکرات‌ها تازه شروع شده و آنها ناچارند در این زمان کم تا انتخابات ریاست‌جمهوری، بر سر انتخاب گزینه جدیدی به توافق برسند که تمامی ویژگی‌های لازم و از همه مهم‌تر توان رویارویی با ترامپ را داشته باشد. اگر‌چه برخی از ‌کامالا هریس‌ به‌عنوان گزینه منتخب یاد می‌کنند، اما بحث‌هایی نیز درمورد حضور ‌میشل اوباما‌ به‌عنوان تنها گزینه قابل رقابت با ترامپ مطرح شده است.                     

اما در سمت مقابل، اوضاع جمهوریخواهان کاملا بر وفق مراد است. بر خلاف مراحل اولیه کارزار انتخاباتی که ورود مجدد ترامپ به عرصه رقابت‌ها به موضوعی برای مجادله میان جمهوریخواهان تبدیل شده بود، اکنون همه حزب ازجمله سرسخت‌ترین منتقدان حزبی‌اش، به شکلی یکپارچه پشت سر ترامپ ایستاده‌اند و شاید هم در بیانی دقیق‌تر پشت سر او قرار گرفته‌اند. در این میان به نظر می‌ر‌سد که حادثه ترور نافرجام ترامپ هم بیش از پیش به او در تثبیت موقعیتش در درون حزب کمک کرده است.

در چنین شرایطی تصمیم ترامپ برای انتخاب سناتور اوهایو، جی‌دی‌ونس به‌عنوان نامزد معاونت رئیس‌جمهوری، یک بار دیگر ظرفیت او را برای خلق شگفتی نشان داد. ‌جی‌دی‌ونس‌ با 39 سال سن یکی از جوان‌ترین و در عین حال کم‌تجربه‌ترین سناتورهای سنا به حساب می‌آید که البته همین پیشینه سیاسی اندک را نیز وامدار ترامپ و حمایت وی در انتخابات 2022 مجلس سنا است.

اما صرف نظر از بحث روابط دو‌جانبه ترامپ و ‌جی‌دی‌ونس‌، انتخاب چنین گزینه‌ای برای سمت بسیار مهم و کلیدی معاونت ریاست‌جمهوری، اظهارنظرها و تحلیل‌های فراوانی را به همراه داشته است. در همین راستا اندیشکده معتبر ‌بروکینگز‌ با انتشار مقاله‌ای به بررسی دلایل و ابعاد سیاسی این انتخاب ترامپ پرداخته است. توجه و بهره‌گیری از درون‌مایه‌های تاریخی در تحلیل انتصاب جی‌دی‌ونس، بدون شک می‌تواند نقطه قوت و زمینه اعتبار هرچه بیشتر این مقاله باشد.           

سناتور ونس انتخاب کارآمدی برای ترامپ محسوب می‌شود. وی فردی را انتخاب کرد که دستور کار راستگرایانه‌اش را تقویت کند؛ ونس نه‌تنها پیام‌ها اصلی وی را تقویت می‌کند، بلکه به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور قابل‌اعتماد هم خواهد بود؛ موردی که در دوران یک رئیس‌جمهور سالخورده مهم است. وقتی فرماندار دسانتیس وارد گود رقابت‌ها شد، جمهوریخواهان هیجان‌زده شدند؛ هرچند رای‌دهندگان به‌سرعت به این نتیجه رسیدند که او نمی‌تواند جایگزینی برای ترامپ باشد.

اما حضور ونس پایگاه «ماگا» (ام‌ای‌جی‌ای) را دچار شعف می‌کند، به رئیس‌جمهور سالخورده در انجام کارها یاری می‌رساند و مبارزه را به روش‌های بسیار موثر ادامه می‌دهد. دموکرات‌ها که پیش از این هم نگران ضعف بلیت دوگانه خود بودند، باید کلید وحشت را فشار دهند؛ چراکه دوگانه ترامپ- ونس به‌سرعت درحال افزایش قدرت است. کاری که ترامپ با اعلام نامزدی ونس به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور انجام داد، این بود که نسخه‌ای جوان تر، خوش‌تیپ‌تر و سخنور‌تر از خودش را برگزید و درواقع پیام خود را تقویت کرد. 

متن کامل این گزارش میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل را در روزنامه بخوانید.

مرتبط ها