کد خبر: 192142

گفت‌وگوی ویژه خبری؛

پورمحمدی: نظام برنامه‌ریزی کشور اشکال دارد

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری می‌گوید؛ گزارش‌ها حکایت از این دارد که حدود 30 الی 35 درصد برنامه های 5 ساله اجرا شده است. شاید نظام برنامه‌ریزی ما مشکل دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه شنبه - ۲۶خرداد- در ششمین روز تبلیغات نامزدها در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که از شبکه خبر رسانه ملی پخش شد، اظهار داشت: در دنیای معاصر سرعت تحولات بسیار زیاد است، و معمولا برنامه‌ها و زمان‌بندی برنامه‌های را در برای مدت یک یا دوسال تدوین می‌کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در تدوین برنامه پنج‌ساله دوم، چهارم، پنجم و ششم نقش داشتم. در زمینه برنامه‌های پنج‌ساله متاسفانه فقط ۳۰ تا ۳۵ درصد از آن‌ها اجرا شده است.

پورمحمدی ادامه داد: شاید نطام برنامه‌ریزیمان اشکال دارد که اینگونه می‌شود. برنامه‌نویسی ملزوماتی دارد از جمله اینکه باید واقع‌بینانه باشد و شرایط و بستر اجرای برنامه فراهم باشد. باید ابزار ظرفیت‌های مادی و اجتماعی و شرایط اجرای برنامه را در نظر بگیریم. در کنارش باید به شرایط بیرونی هم توجه کنیم.

 

وی با بیان این که برنامه را یک دولت و مجلس دیگری تصویب کرده است، گفت: حالا این برنامه را دولت جدید با دولت شعارهای جدید می خواهد اجرا کند،  برنامه بالادستی با شعاری دولت جدید داده قابل تطبیق نیست، همین مشکلاتی را در نظام برنامه ریزی ایجاد می‌کند. تطبیق این فضاها مشکلات جدی برای ما ایجاد می‌کند.

 

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: اگر اشکالی دارد از طریق قانونی آن را برطرف کنیم. ما باید تمام لوازم مربوط به اجرای برنامه را تدارک ببینیم که این کار را خواهیم کرد. با این وضعی که در برنامه روبه‌رو هستیم ناچار هستیم اصلاحیه‌هایی برای برنامه بدهیم.  در آینده امیدوارم به سمت برنامه‌ریزی دقیق عملیاتی قابل اجرا و محاسبه و کنترل و نظارت‌پذیر بهتر حرکت کنیم.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد:  یکی از مسائل مهمی که امروز تعیین کننده در اجرای برنامه است، اعتماد است. بنگاه‌ها و بخش کلان باید به دولت اعتماد کنند. زمانیکه به مردم میگوییم بروید در بورس اما بعد از مدتی بازدهی ان متوقف شد باعث بی اعتمادی می‌شود. ما باید اعتمادسازی کنیم، این رکن اساسی هر سیاستی است. من تمام تلاشم را معطوف به همین مسئله خواهم کرد. 

 

پورمحمدی خاطر نشان کرد: واقعا با درامد 7.5 سال می‌توان خانه خرید؟ امروز میگویند باید 40 تا 50 سال کار کرد تا خانه تهیه کرد. ما در گذشته تجربه مسکن مهر و ملی داریم. ما اگر برای مسکن بحث زمین را با برنامه ریزی دقیق و در نقاط خوب جانمایی کنیم، سیاست درستی است. بحث دیگر بافت فرسوده است، ما باید این مشکلات را رفع کنیم. بافت فرسوده زیرساخت دارد همین موضوع هزینه ها را کاهش می‌دهد. مسکن مسئله جدی است. امروز حدودا 2.5 میلیون خانه خالی در کشور داریم. متراژ این واحدها بالای 150 متر است. این سرمایه خوابیده باید استفاده شود.


 

مرتبط ها