فرهیختگان: دکتر طهرانچی در اجلاس صبح دیروز با اشاره به شهادت آیتالله رئیسی و همراهان خاطرنشان کرد: «واقعیت این است که جفاهای زیادی در فضای آلوده رسانهای نسبت به شهید بزرگوار آیتالله رئیسی روا داشته شد. در فضای مجازی که مانند همیشه مخالفان حرکت مصلحان را به استهزا میگیرند، پس از شهادت ایشان، نکاتی را که ویژگی مثبت بود بهعنوان نکات منفی ذکر کردند.»
دکتر طهرانچی سادهزیستی را یکی از ویژگیهای بارز رئیسجمهور شهید عنوان کرد و افزود: «آیتالله رئیسی در خانوادهای روحانی محیطی را ایجاد کرده بود که همسر و دختران ایشان بانوانی فاضله و دانشگاهی و مایه افتخار جامعه اسلامی باشند، اما دیدیم چگونه به ایشان حمله میکردند. واقعیت این است که آیتالله رئیسی نعمت و الگوی مدیریت بود و شهادت ایشان را به جامعه حقوقی کشور تسلیت میگوییم. این شهید بزرگوار مدرک کارشناسیارشد گروه حقوق خود را از واحد تهران مرکزی اخذ کرده بود و افتخار این دانشگاه است.»
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: «با همه نامهربانیها، ذرهای از همت و تلاش برای مردم کم نگذاشت و خود را وقف خدمت کرده بود. بنده یکدهه ایشان را میشناختم و سراغ ندارم، حتی یک روز را برای استراحت خود خرج کرده باشد. درطول شبانهروز سه، چهار ساعت خواب و استراحت داشت و بقیه زمان ایشان صرف مردم میشد. دیدیم برخلاف تصور کسانی که میگفتند او دیپلماسی نمیداند، از 68 کشور برای تسلیت آمدند و کشورهای زیادی هم اعلام عزای عمومی کردند. اینها نکاتی است که باید به آنها توجه شود.»
دکتر طهرانچی با تعریف رسالت و ماموریت دانشگاه گفت: «رسالت دانشگاه مفهوم درونگرایانه و عمومی دارد که در چهارچوب نظام آموزش عالی تعیین میشود، اما ماموریت دانشگاه مفهومی برونپایه است که بهطور خاص میتواند نسبت به نظامهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، دفاعی، امنیتی و سلامت و دیگر زیرنظامهای حکمرانی تعریف شود.» وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد دارای چهار نظام علمی، فناوری، فرهنگی و تربیتی است، اظهار کرد: «مقاممعظمرهبری میفرمایند: رکن اصلی تعریف دانشگاه علم است. البته در تعریف دانشگاه از جهات سیاسی و اجتماعی و مانند اینها هم عناصری وجود دارد، اما عمده علم است. دانشگاه سه وظیفه اصلی دارد. اول، عالم تربیت کند، دوم، علم تولید کند، سوم، به تربیت عالم و تولید علم جهت بدهد. این بیانات به ماموریت دانشگاه اشاره دارد و این درحالی است که رشتههای فلسفه، الهیات و... ماموریتی در جامعه ندارند و درعینحال رشته حقوق هم رسالت ندارد. هرکدام از دوگانه رسالت ـ ماموریت حذف شود، آن رشته ناقص خواهد بود.»
وی در ادامه با اشاره به آمار ورودی دانشجویان در سال تحصیلی گذشته تصریح کرد: «وضعیت ورودی دانشجویان نشان میدهد رشته حقوق بهشدت توانمندساز شده است و رشتههایی مانند فلسفه و الهیات که هیچ کاری با توانایی ندارند و در حوزه دانایی صرف قرار دارند، کمترین دانشجو را جذب کردند. البته اینکه رشته حقوق در جایگاه نخست انتخاب داوطلبان قرار گرفته، نشان از کمال این رشته نیست، بلکه نشاندهنده اقبال اجتماعی است که بهلحاظ توانایی بخشی رشته حقوق مورد توجه قرار گرفته و اگر جوانان ببینند این رشته توانایی بخش نیست، وضعیت تغییر میکند.»
متن کامل این سخنرانی را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.