کد خبر: 191227

برطرف شدن برخی ابهامات؛

پاسخ به چند سوال درباره جزئیات سانحه بالگرد رئیس‌جمهور

سرلشگر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، با صدور دستوری معاون هماهنگ‌کننده این ستاد را مأمور بررسی علل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور کرد.

از نظرقانونی ستاد کل نیروهای مسلح، مسئول اصلی رسیدگی به ابعاد فنی و کارشناسی این سانحه است و یقیناً با ارائه گزارش دقیق دلایل شکل‌گیری این حادثه تلخ را مشخص خواهد کرد.  

 با این حال شواهد و قرائن آشکاری نیز وجود دارد که توجه به آن‌ها می‌تواند تا پیش از ارائه گزارش هیأت کارشناسی برخی ابهامات را که متأسفانه رسانه‌های معاند نیز در شکل‌گیری و پر و بال دادن به آن نقش داشته‌اند بر طرف نماید. 

 بالگرد حامل رئیس‌جمهور از نوع بل ۲۱۲ بوده است که ویژگی آن استفاده از دو موتور قدرتمند است. این بالگرد چند منظوره در صورت از کارافتادن یک موتور، می‌تواند با موتور دوم به پرواز ادامه بدهد و در مقایسه با بالگردهای تک‌موتوره، ایمنی قابل توجهی دارد. 

 گروه پرواز با توجه به سابقه، تجربه و درجه نظامی بالای آن‌ها از ماهرترین خلبانان بالگرد در کشور بوده‌اند که نشان می‌دهد برای این پرواز از کادر مجرب پروازی استفاده شده است. 

یکی از پروتکل‌های اصلی و غیر قابل اجتناب قبل از پرواز، بررسی وضعیت فنی بالگرد و سلامت آن، همچنین شرایط جوی در مسیر پرواز از سوی خلبان و تیم فنی برای اطمینان از امکان پرواز ایمن است که با توجه به حضور رئیس‌جمهور و مقامات عالی در پرواز، طبیعتا این اقدام با حساسیت بیشتری انجام شده است. 

 موضوع قابل توجه که می‌تواند به عنوان مهم‌ترین عامل وقوع سانحه مد نظر قرار گیرد، پرواز بالگرد در منطقه کوهستانی و آب و هوای بشدت متغییر در فصل بهار و احتمال ایجاد توربولانس یا " باد پیچک" در شرایط جوی ذکر شده است که رخدادی دفعی و غیر قابل پیش بینی است. 

این موارد نشان می‌دهد که بر خلاف برخی فضاسازی‌های غیر واقعی، تمهیدات ضروری در خصوص ایجاد اطمینان نسبت به پرواز ایمن بالگرد حامل رئیس‌جمهور پیش بینی شده بود اما شرایط جوی غیر منتظره بر پیش بینی‌هایی که بر اساس پروتکل‌های فنی و امنیتی باید در نظر گرفته شود غلبه نموده و این حادثه تأسف بار را رقم زده است.

 

منبع: نورنیوز

مرتبط ها