به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، عادل برکم، کارشناس مسائل آموزشی در گفت وگو با «فرهیختگان» در ارتباط با تصمیم اخیر وزارت آموزشوپرورش در ارتباط با بازگشایی مدارس خاطرنشان کرد: «شرایط پیشآمده شرایط اضطراری است. انقلتهایی که در مساله شاد داشتیم، مسائلی بود که میتوانستیم درباره آن فکر کنیم ولی الان شرایط طوری است که نمیدانم چه چیزی بگویم. این مشکلات و شکافی که وجود دارد و کمبود امکانات دولتی که برای مسائل بهداشتی وجود دارد، به همه مصائب قبلی اضافه میشود. اگر واقعا آمار وزارت بهداشت در ارتباط با ابتلا به کرونا رو به افزایش است، چرا آنقدر بیفکر هستند که در این شرایط مجوز بازگشایی مدارس را دادهاند. این جای تعجب دارد. این سوال وجود دارد که مسئولان تا این اندازه بیتوجه هستند؟ نمیتوانم نظر خاصی بدهم، چون باورپذیر نیست کرونا تمام نشود و اجازه بازگشایی مدارس را بدهند و این اتفاق برای ما شوکآور بود.»
آموزشوپرورش تقریبا در تمام سناریوهایی که درپیش گرفت، شکست خورد
برکم در ارتباط با سناریوهای مختلف و البته شکستخورده وزارت آموزشوپرورش در ایام کرونایی گفت: «آموزشوپرورش سناریو و دید مناسبی از ابتدا نداشت. اولین نکتهای که مسئولان اعلام کردند و خیلی تعجبآور بود و به نظر مضحک میرسید، این بود که گفتند دانشآموزان به مدرسه بروند ولی از تجمعات خودداری کنند، درصورتیکه مدرسه محل تجمع است. بعد از آن سراغ آموزش تلویزیونی و سپس شاد رفتند، وقتی این طرحها اجرا شد دو گروه دانشآموز وجود داشت. یکسری دانشآموزانی بودند که به امکانات ارتباطی دسترسی و وسایل دیجیتال داشتند و به اینترنت دسترسی داشتند و آموزش ازطریق اینترنت و فضای مجازی پیگیری شد. یکسری گروهی بودند که به این امکانات دسترسی نداشتند.
وی اظهار داشت: بهجای اینکه آموزشوپرورش تمرکز را روی گروهی بگذارد که امکانات نداشتند، بحث آموزش از راه دور یا بهصورت مکتوب و چندرسانهای یا هر روشی که وجود دارد، ترتیب دهد و روی آنها تمرکز کند، وقت و تمرکز خود را روی این گذاشت که سامانه پیامرسانی از نو اختراع کند که به نظر من اختراع دوباره چرخ بود. تمرکز روی توسعه پیامرسان جدید ایده نامناسبی بود که متاسفانه دنبال شد. جدای از اینکه حاشیهها و اتفاقاتی بههمراه داشت. همین مسائل باعث شد الزام حضور دانشآموزان در مدارس احساس شود و دانشآموز حضور داشته باشد، امیدواریم این بازگشایی برای بچهها مشکلی ایجاد نکند. اختیاری اعلامشدن آن در خیلی از پایهها اعم از پایههای کمتر باعث شده خانوادهها راغب نباشند بچهها را به مدرسه بفرستند. بهخاطر اینکه دانشآموز مقطع ابتدایی خیلی نمیتواند رعایت کند و از سمت دیگر معلمی که آنجا حضور دارد، این انتظار از او وجود دارد که برای رفع اشکال برود و تدریس مجازی را هم داشته باشد. این مشکلساز است. اما برای رشتههای فنی و هنرستان حضور دانشآموزان نیاز است و برای اینکه نیاز است دانشآموزان کار عملی را بیاموزند، بیشتر هم استقبال شده است. در مقاطع پایین خیلی حضور دانشآموزان ضروری نیست و استقبالی هم از آن نشد. همینطور اگر به دانشآموزان بگویید اختیاری است، قطعا نیامدن را انتخاب میکنند. در کل بهتر این بود که این بازگشایی صورت نگیرد.
اخبار مرتبط: