
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، شانزدهمین دوره رقابتهای کاراته قهرمانی آسیا با حضور 340 کاراتهکا از 33 کشور در شهر تاشکند ازبکستان پیگیری شد که طراوت خاکسار، نماینده وزن منفی 55 کیلوگرم موفق شد عنوان قهرمانی را کسب و مدال دیگری بر کارنامه افتخاراتش اضافه کند. خاکسار با برتری مقابل حریفانی از هند، فیلیپین، نپال و اندونزی راهی فینال شد. وی در فینال نیز با نتیجه 6 بر صفر نماینده ازبکستان را مغلوب کرد و مدال طلا را بر گردن آویخت. ضمن اینکه در ترکیب تیم کومیته نیز حضور داشت که این تیم عنوان قهرمانی آسیا را کسب کرد. گفتوگوی «فرهیختگان» با خاکسار را در ادامه میخوانید.
سطح مسابقات را چطور ارزیابی میکنی؟
مسابقات قهرمانی آسیا حساسیت بالایی داشت چراکه امتیاز بخش انفرادی مستقیم در رنکینگ المپیک تاثیر دارد. خدا را شکر میکنم که توانستم پنج دور پیروز شوم و درنهایت عنوان قهرمانی آسیا را کسب کنم.
رقیبانت را چطور دیدی؟
همه خوب بودند. در فینال مقابل نماینده ازبکستان قرار گرفتم که با توجه به میزبانی از حساسیت بیشتری برخوردار بود اما توانستم مسابقه را به خوبی کنترل کنم و 6 بر صفر به برتری رسیدم. در بخش کومیته تیمی هم با همکاری دیگر همتیمیهایم بعد از چهار پیروزی راهی فینال شدیم. در این مرحله باید مقابل ژاپن که مهد کاراته دنیاست روبهرو میشدیم که توانستیم با شرایط خوبی که از نظر ذهنی و جسمی داشتیم پیروز شویم و عنوان قهرمانی را کسب کنیم. تلاش میکنیم در این یک سال با توجه به مسابقاتی که پیشرو داریم بهترین عملکرد را داشته باشیم و امتیازات را برای گرفتن سهمیه المپیک 2020 توکیو جمع کنیم.
با توجه به اینکه ژاپن میزبانی المپیک را برعهده دارد، بحث کسب سهمیه و رقابت با حریفان ژاپنی چگونه است؟
سه وزن کومیته برای المپیک در نظر گرفته شده که ژاپن به دلیل میزبانی هر سه سهمیه را دارد. فعلا مشخص نیست چه کسی سهمیه میگیرد. برای من هم مهم نیست مقابل چه ورزشکاری از کدام کشور قرار میگیرم همه حریفان خوب هستند و من آنها را دستکم نمیگیرم. تلاش میکنم جزء دو نفر برتر وزن منفی 55 کیلوگرم المپیکی شوم و بتوانم به توکیو راه پیدا کنم.
حدس میزدی بتوانی در این مسابقات طلا بگیری؟
مثل همه ورزشکاران من هم برای برد آمده بودم. میخواستم تمریناتی را که انجام دادهام به بهترین شکل در زمان مسابقه عملیاتی شود. همین هم شد؛ میخواستم مدال طلا را بگیرم و برای آن زحمت زیادی کشیده بودم.
جای کدام مدال در کارنامهات خالی است؟
مسابقه جهانی نرفتم و مدال مسابقه جهانی کم دارم اما این موضوع مهم نیست و قسمت این بود در چند مسابقه کاراتهوان که کمتر از جهانی هم نیست روی سکو بروم و برای مسابقات آینده تلاش کنم تا سهمیه بگیرم. مدال المپیک آرزوی هر ورزشکاری است که آن را کسب کند و من هم مستثنی از این موضوع نیستم.
چند مسابقه دیگر باقی است تا امتیاز شما برای کسب سهمیه المپیک کامل شود؟
تا پایان سال 2019 سه کاراتهوان و یک دان سری A پیش رو داریم. در سال 2020 هم پنج کاراته وان و یک دان سری A پیش رو داریم.
با توجه به اینکه کاراته در المپیک توکیو حضور دارد فکر میکنی سطح مسابقات این رشته بالا رفته است؟
صددرصد همین است که شما گفتید. از سال 2019 تمام کشورها با توجه خاصی که به این رشته دارند در مسابقات شرکت میکنند. سرمایهگذاری خوبی برای کاراته در همه کشورها صورت گرفته و البته فدراسیون ایران و وزارت ورزش هم تمام تلاش خود را میکنند تا با حمایت از کاراته ما بتوانیم در تمام مسابقات بینالمللی شرکت کنیم.
در مصاحبههای مختلف، مسئولان ورزش کشورمان حساب ویژهای روی کاراته باز کردهاند مبنیبراینکه کاراته در المپیک صاحب مدالهای رنگارنگی خواهد شد. آیا این موضوع روی ورزشکاران فشار و استرسی وارد میکند؟
فشار روی ورزشکار نیست چراکه ما یاد گرفتهایم تمام تمرکزمان را روی تمرین و مسابقات بگذاریم و در رقابتها بهترین عملکرد را داشته باشیم.
حرف پایانی؟
تمام تلاشم را به کار میگیرم که پلهبهپله به هدفم نزدیک شوم. از همه عزیزان هموطنم میخواهم برایم دعا کنند تا در این مسیر سربلند بیرون بیایم.
* نویسنده: بهاره محمدی روزنامهنگار