
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ورود دانشگاه آزاد اسلامی به ماجرای سیل از همان روزهای ابتدایی نشان از اجتماعیشدن این دانشگاه میداد، بهطوری که دانشجویان و اساتید جهادی این دانشگاه پس از آنکه در تمام ایام تعطیلات در کنار مردم سیلزده شهرهای استان گلستان بودند چندیپیش اعلام کردند در تابستان و پس از امتحانات دوباره در مناطق سیلزده حاضر میشوند و منازلی را که در سیل آسیبدیده است با فعالیت جهادی بازسازی خواهند کرد؛ این اقدام یکی از نشانههای اجتماعیشدن دانشگاه است.
در همان ایام ابتدایی سال 98 که سیل در استان گلستان خسارتهایی به باور آورد، ما از خانوادههایی که منسوب به دانشگاه آزاد اسلامی بودند بهنوعی که دانشجو، کارمند و هیاتعلمی این دانشگاه محسوب میشدند عیادت کردیم و طبق نیازهایی که اعلام کرده بودند برای خرید آنها اقدام لازم انجام شد که البته موضوع شهریه را سازمان مرکزی بنا شد بهصورت کلان بررسی کند، چون استانهای دیگری نیز نیاز به این تخفیف شهریه داشتند.
بهطور مثال برخی خانوادهها که آبگرمکن، یخچال، فرش یا برخی وسایل زندگی را از دست داده بودند به دانشگاه اعلام نیاز کردند، دانشگاه نیز پس از بررسی این اقلام را به آنها واگذار کرد حتی یکی از همکاران که منزل مسکونیاش نیاز به بازسازی جدی داشت و با وامهای معمولی نمیتوانست آن را بازسازی کند با مکاتبهای که با سازمان مرکزی صورت گرفت، مجوزهایی برای ساخت یک واحد مسکونی برای آن همکار دریافت شد و در حال ساخت است. در اجلاس سالانه دانشگاه آزاد اسلامی که اواخر خرداد برگزار شد درخصوص نحوه تخفیفهای شهریهای که بنا بود دانشگاه آزاد اسلامی به دانشجویان ارائه دهد از معاونت اداری و مالی دانشگاه تقاضایی داشتیم که دانشجویان چقدر با این اقدام دانشگاه دلگرم میشوند، این مثال دیگری برای اجتماعیشدن دانشگاه آزاد اسلامی است.
در موضوع پایش و ماموریتی که به دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلستان برای مساله سیل واگذار شده بود هم باید گفت این کار ویژه بهخوبی در حال انجام است، البته پیش از حادثه سیل بحث شیلات و دریا بهدلیل همجواری این استان با دریای خزر بهعنوان ماموریت ویژه به این دانشگاه واگذار شده بود که بهخوبی پیشرفت کرد اما پس از سیل و با دستور مستقیم دکتر طهرانچی کارگروه ویژهای شکل گرفت که زمینههای ایجاد سیل در استان را بررسی و راههای مقابله با آن را برای آینده پیش از وقوع شناسایی کند که در این راستا بسیج اساتید و اعضای هیاتعلمی بهخوبی پای کار آمدند.
نکته دیگر این است که بالاخره این سیل فارغ از خرابیهایی که بههمراه داشت آب زیادی نیز برای استانها به ارمغان آورد که این آب برکاتی را بههمراه خواهد داشت. ما در کنار موضوع پایش روی مساله فواید سیل نیز توسط اعضای هیاتعلمی متمرکز شدیم.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلستان در بعد دیگری که بهخوبی میتواند رسالت اجتماعیبودن خود را نشان دهد، بحثهای کلان استانی است.
استان گلستان در مسیر زائران مشهد مقدس قرار گرفته است و سالانه مسافران زیادی را به خود میبیند، اما متاسفانه زیرساختهای آن برای نگهداری زائران و اسکان و ایجاد بسترهای مناسب برای اشتغالزایی در شهرهای استان گلستان تقریبا صفر است، اکثر این زائران و مسافران عبوری هستند و در استان توقف ندارند.
به تبع نبود زیرساخت، دانشگاه آزاد اسلامی هم در سالهای گذشته روی این مساله که یکی از مشکلات استان بوده برنامهریزی نداشته، اما اخیرا واحد علیآبادکتول که یکی از واحدهای بزرگ، موفق و موثر در استان است سایتی برای فعالیت گردشگری راهاندازی کرده که از کارمندان و اساتید واحد برای شروع و سپس برای کارمندان کل کشور دانشگاه آزاد اسلامی استفاده میکنند و اگر طرح بهخوبی پیش برود برای غیردانشگاهیان نیز قابلیت استفاده خواهد داشت.
در حال حاضر طرح اولیه آماده و در واحد علیآبادکتول در حال انجام است؛ این اولین قدم برای جذب گردشگر توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلستان است. البته این استان ظرفیتهای فراوانی دارد که باید دانشگاه آزاد اسلامی در این استان برای آنها برنامهریزی داشته باشد. این استان در تنوع اقلیم کمنظیر است، به همین جهت دانشگاه آزاد اسلامی برای ظرفیت گردشگری میتواند با برنامهریزی جایگاه اجتماعی خود را بهخوبی نشان دهد.